четвртак, 25.јул 2024
АКТУЕЛНО

Запосленима у Центру за социјални рад у Лепосавићу забрањен улаз у зграду

Новоизабрани директор Градимир Настић и запослени у Центру за социјални рад у Лепосавићу данас нису ушли у своје просторије, јер су на улазу у зграду затекли ланце. Око девет часова откључана су улазна врата, али су на спрату где се налазе просторије Центра за социјални рад, матичне службе општине, Комесерјата за избеглице и ПИо службе остали катанци, па запослени нису дошли до својих радних места и службе нису радиле.

Директор Градимир Настић каже: „Једино могу да упутим вапај Србији за помоћ. Бахатим понашањем Јаблановића и његовог сина, који су узурпирали просторије Центра за социјални рад, за потребе партије оштећени су и запослени и корисници. Вероватно незадовољан што је после шеснаест година смењен са места директора, он је прво узурпирао једну канцеларију, али му то није било довољно. Јутрос су осванули ланци и катанци на свим просторијама, прво на улазу у зграду, па затим само на спрату г де се налази Центара за социјални рад, Комесаријат за избеглице, Црвени крст, матична служба општине и Фонд Пензијског и инвалидског. Не могу да кажем шта је позадина свега тога. Очекујем да нам неко из Србије помогне да се овај прпблем реши. Ово што се данас десило је напад на најугроженији слој становништва, пензионере и кориснике социјалних примања. Сутра могу да буду угрожена дечја обданишта и школе. Питам се докле ово иде и кад ће да се стане на крај тој двојици, под наводницима, Срба- рекао је Градимир Настић.

Иако смо се редовно најавили и покушали да уђемо у зграду и снимимо стање, обезбеђење градоначелника Јаблановића нас је спречило уз образложење да ћемо бити позвани. Били смо стрпљиви и чекали пуна два и по сата. За то време нико нам се није обратио, па смо напустили место догађаја и забележили само изјаву Градимира Настића.

Погледајте и ову вест

Полагањем венаца и свечаном академијом у Сочаници обележена 107.годишњица Топличког устанка

У организацији Центра за културу „Сава Дечанац“ у Лепосавићу и Општине Лепосавић, а у присуству …