четвртак, 25.јул 2024
АКТУЕЛНО
Интернационални сабор народног стваралаштва и фолклора у Лепосавићу

Интернационални сабор народног стваралаштва и фолклора у Лепосавићу

Златне звезде- светске фолклорне звезде

Од седмог до тринаестог августа Лепосавић и север Косова и Метохије биће центар смотре међународних игара и фолкора. Чланице IGF организације коју чине педесет земаља широм света, двадесет и други пут организују интернационалну манифестацију „GOLD STARS“ AND „WORLD FOLK STAR“ („Златне звезеде- Светске фолклорне звезде“).

Културно уметничко друштво „Копаоник“ из Лепосавића као представник Србије успело је да се у конкуренцији Италије и Кипра избори да на Космету, чију је културну баштину представљало свуда по свету, организује овај међународни сабор.

Уметнички директор КУД „Копаоник“ Ђорђе Лакушић, на Конференцији за новинаре у Лепосавићу истакао је да је огроман успех друштва што је Србија постала домаћин ове светски познате манифестације. Од седмог до тринаестог августа кроз Лепосавић ће дефиловати и наступати фолклорна друштва из Румуније, Бугарске, Шпаније, Израела, Грчке, и Италије.

На манифестацији ће бити уручен оскар и плакете- рекао је Лакушић.

Оптштина Лепосавић има посебну част да угости друштва из иностранства- истиче председник Привременог органа Зоран Тодић и позива све грађане од Рашке до централног Космета да дођу и пропрате једну овакву манифетсацију.

Поктовитељи Интернационалног фестивала су Канцеларија за КиМ, Министарство иностраних послова Србије, Кровна организација Срба из Швајцарске, Тероелектране „Косово“- Обилић и општина Лепосавић.

Организатор је КУД „Копаоник“ Лепосавић уз помоћ Савеза аматера Косова и Метохије

Погледајте и ову вест

Аудиција “СРБИЈА У РИТМУ ЕВРОПЕ” у понедељак у Лепосавићу

Аудиција за највећи телевизијски формат овога типа у Европи у организацији ТВ PRVA под називом …