недеља, 21.јул 2024
АКТУЕЛНО

Дан општине Лепосавић

Поводом Дана општине Лепосавић председник Привременог Већа Зоран Тодић са члановима Већа примио је породице жртава у НАТО бомбардовању 1999. године. Разговарали су о проблемима које имају родитељи, деца и родбина невино страдалих, као и о изналажењу могућности да се материјално и на други начин помогне породицама. Из средстава општине Лепосавић уручена је солидарно новчана помоћ од по двадесет хиљада динара.

Чланови Привременог већа општине Лепосавић и представници породица положили су цвеће и запалили свеће на спомен обележја жртава НАТО бомбардовања у Лепосавићу, Лешку и Сочаници.

Цвеће је положено и на споменик страдалих у Другом светском рату. Обележавање Дана општине Лепосавић наставља се Свечаном седницом на којој ће бити додељене награде и признања заслужним појединцима и колективима. Како је најављено седници ће присуствовати заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Дамјан Јовић.

Мир и безбедност, незапосленост и многи други проблеми су до сада били подстицај да млади и образовани кадрови са породицама одлазе са ових простора. Уз помоћ Владе републике Србије, а посредством Канцеларије за Косово и Метохију учинићемо све да економски ојачамо – порука је са данашње Свечане седнице поводом Дана општине Лепосавић.

Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Дамјан Јовић је позвао на јединство, јер како је рекао само тако се може остварити оно што је приоритет. Говорећи о даљим плановима Јовић је истакао да ће се у наредној години покушати да на ове просторе дођу инвеститори из централне Србије који ће економски ојачати привреду Министар администрације и локалне управе у Влади Косова Љубомир Марић посебан акценат је дао на формирање Заједнице српских општина и додао да је комбинат Трепча привредни субјекат на којег треба рачунати.

Домаћин, председник Привременог Већа Зоран Тодић је рекао да се нада да ће у сарадњи са становништвом, а уз помоћ Владе Републике Србије овај крај и Косово и Метохија остао и сврстати се у ред најбољих у Покрајни.

Одлуком Привременог органа општине Лепосавић мајкама са четворо и више деце уручене су новчане награде. Награђени су и најбољи ђаци у основним и средњим школама као и студенти факултета са терена општине.

Председник Тодић уручио је Октобарске награде за постигнуте резултате у области пољопривреде, привреде, образовања, културе, здравства и хуманости. Јован Димкић,директор Комбината Трепча је рекао да је рударство носилац развоја овога крај и да ће учинити све да тако и остане.

У име награђених захвалила се добитница Повеље, највећег признања општине, професор доктор Валентина Питулић.

У преподневним сатима председник Привременог Већа Зоран Тодић примио је чланове породица страдалих у НАТО бомбардовању, након чега су заједно положили цвеће и запалили свеће на спомен обележја у Лепосавићу, Лешку и Сочаници.

Погледајте и ову вест

Парастосом и полагањем венаца обележена годишњица почетка НАТО агресије

Поводом 24. годишњице од почетка НАТО бомбардовања на Савезну Републику Југославију, код споменика Палим борцима …