четвртак, 25.јул 2024
АКТУЕЛНО

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић у посети Лепосавићу

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић и председник Привременог органа општине Лепосавић Зоран Тодић са сарадницима и уваженим гостима обишли су радове на изградњи кружног тока Лепосавић ИБ31 код железничке станице.

Директор Канцеларије за КиМ отворио је вишенаменско игралиште Предшколске установе “Наша радост”, за које је Канцеларија за КиМ издвојила 2,2 милиона динара.

Ђурић је у изјави новинарима рекао да Влада Србије остаје са својим народом, да наставља да спроводи све програме које спроводи у другим деловима земље и да ће на КиМ то радити појачаним темпом. “Ако смо присутни у сваком другом крају Србије, овде морамо да будемо дупло присутнији и тај тренд ће бити настављен. То је политика Александар Вучића и то је политика Владе Републике Србије”, рекао је Ђурић.

Након отварања игралишта за један од три вртића у Лепосавићу, који похађа око 350 малишана, Ђурић је поручио да су деца будућност у коју треба улагати и да је то будућност у коју ће Влада Србије наставити да улаже.

Ми у Србији започињемо велику обнову свих кључних инфраструктурних објеката, рекао је Ђурић и нагласио да је у претходна 22 месеца Влада Александра Вучића успела да покрену нешто што ће Србију у наредних неколико година претворити у “економског тигра”. То значи да ће бити и више новца за улагања у вртиће, школе, здравствене установе, путеве, казао је Ђурић и истакао да се и овде на Косову и Метохији сви програми које Влада Србије спроводи у другим деловима земље спроводе и да ће бити спровођени у потпуности.

“То значи да ћемо и овде на КиМ ући у сваки вртић и у сваку школу и сваку здравствену установу и баш као и у другим деловима земље реновирати, установе учинити адекватним за пружање услуга нашем народу да би могао да остане и опстане”, казао је он.

Директорка Предшколске установе “Наша радост” у Лепосавићу Олгица Бараћ захвалила је директору Канцеларије за КиМ на присуству и улагањима.

„Комплименти на рачун нашег рада су подстицај за наш још ефективнији, бољи и садржајнији рад“, рекла је она. Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић отворио је проширени коловоз и паркинг простор у Немањиној улици у Лепосавићу

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић у пратњи председника Привременог органа општине Лепосавић Зорана Тодића отворио је проширени коловоз и паркинг простор у Немањиној улици у Лепосавићу. Средства за изградњу и реализацију овог пројекта, за чију изградњу је издвојено 2,4 милиона динара, обезбедила је Влада Републике Србије, у сарадњи са Канцеларијом за Косово и Метохију и Привременим органом општине Лепосавић.

Погледајте и ову вест

Полагањем венаца и свечаном академијом у Сочаници обележена 107.годишњица Топличког устанка

У организацији Центра за културу „Сава Дечанац“ у Лепосавићу и Општине Лепосавић, а у присуству …