уторак, 16.април 2024
АКТУЕЛНО

Дан Високе техничке школе струковних студија из Урошевца

Пре четрдесет година Одлуком СО Урошевац, коју је касније потврдила Покрајинска скупштина Косова и Метохије, основан је Центар за више образовање радника. Кроз дуги низ година праћен је развој научних достигнућа и потреба привреде и њеног развоја и на основу тога се осавремењавао наставни план, што је довело до отварања нових смерова и студија чији су садржаји резултати потреба ове регије.

У присуству запослених, сарадника, студената и представника општине Лепосавић, Висока техничка школа струковних студија из Урошевца са привременим седиштем у Лепосавићу обележила је четрдесет година рада и постојања. Присутне је најпре поздравио директор др Предраг Станојевић. Он је истакао да резултати говоре све и да школа образује стручан и квалитетан кадар који је потребан привреди у окружењу.

Дан школе и јубилеј честитао је председник Привременог органа општине Лепосавић Зоран Тодић. Он је истакао да је руководство општине пре три године препознало потребе школе и примило професоре и студенте, који су понос ове средине.

Висока техничка школа сарађује са сродним институцијама у Републици Србији. Једна од њих је и Факултет техничких наука из Новога Сада. Редован професор и директор департмана за саобраћај др Драган Јовановић у име новосадског факултета поздравио је запослене и студенте и захвалио се на доброј сарадњи.

На свечаној академији поводом јубилеја директор др Предраг Станојевић промовисао је 59 струковних инжењера и уручио им дипломе школе.

За четрдесет година рада кроз школу је прошло више од стотину професора, асистената и стручних сарадника и око четири хиљаде студената који су се стручно усавшавали и данас су врсни стручњаци.

Погледајте и ову вест

Аудиција “СРБИЈА У РИТМУ ЕВРОПЕ” у понедељак у Лепосавићу

Аудиција за највећи телевизијски формат овога типа у Европи у организацији ТВ PRVA под називом …