среда, 17.април 2024
АКТУЕЛНО

Фондација „Гнездо“ из Београда уручила 14 лаптоп рачунара ОШ „Лепосавић“

Председник општине Лепосавић Зоран Тодић са сарадницима данас је присуствовао додели 14 лаптоп рачунара Основној школи „Лепосавић“ из Лепосавића, које је овој образовној установи обезбедила Фондација „Гнездо“ из Београда. Лаптоп рачунаре директорки ОШ „Лепосавић“ Силвани Маговчевић уручила је директорка Фондације „Гнездо“ Тања Поповић.

У име Општине Лепосавић  захвалност Фондацији „Гнездо“ упутио  је председник општине Лепосавић Зоран Тодић истакваши да ће ова вредна донација значајно олакшати и помоћи у раду и стицању нових знања ученицима и наставном особљу Основне школе „Лепосавић“.

„Ова донација још један је показатељ и доказ да нисмо сами, да је наш народ и наша држава Србија уз нас. Дугујемо велику захвалност Фондацији „Гнездо“ на чијем је челу госпођа Тања Поповић, као и граду Београду на помоћи и  подршци коју добијамо. Ови лаптоп рачунари помоћи ће наставницима за потребе електронских дневника, а ученицима за стицање додатног знања. Ми смо у претходном периоду, захваљујући помоћи Канцеларији за Косово и Метохију Владе Републике Србије, успели да реновирамо и додатно опремимо, осавременимо сва три објекта  матичних основних школе као и обе средње школе у нашој општини и на тај начин обезбедили још квалитетније услове за рад“ рекао је Тодић.

Тања Поповић, директорка Фондације „Гнездо“ није крила задовољство што је данас у Лепосавићу и на Косову и Метохији, нагласивши да ће ова Фондација наставити да помаже народ и децу у јужној српској покрајини.

„Велика част и задовољство ми је што смо данас овде и што смо обрадовали наше ученике, нашу децу. Директорка Фондације искористила је прилику и пзвала је ученике, учитеље и настанике да дођу на славу града Београда, другог јуна. Желим да кажем да ћемо наставити сарадњу и да ће град Београд наставити да помаже децу и младе на Косову и Метохији“ истакла је Поповић.

Директорка ОШ „ Лепосавић“ Силвана Маговчевић уручила је захвалнице председнику општине Лепосавић, начелнику школске управе и директорки Фондације „Гнездо“ за помоћ и допринос у раду ове образовне установе.

Поред ОШ „Лепосавић“ опрема у виду рачунара и једног клавира обезбеђена је и за остале школе у општинама на северу Косова и Метохије.

Фондација за децу и младе Београда „Гнездо“ је непрофитна организација основана са циљем предузимања активности усмерених на бригу, праћење потреба и пружање подршке односно помоћи деци и младима који живе на територији града Београда и шире.

Погледајте и ову вест

Низом спортских и културних активности обележена храмовна и општинска слава

У оквиру обележавања храмовне и општинске славе Св.Василије Острошки, у Лепосавићу је одржана 18.по реду …