четвртак, 25.јул 2024
АКТУЕЛНО

Конкурс за доделу подстицајних средстава за развој пољопривреде

Овим конкурсом уређују се услови и начин расподеле и коришћења средстава структурних подстицаја за подршку развоју пољопривреде на територији АП Косово и Метохија која обухвата:

  • Унапређење конкурентности и инвестиције у физичку имовину пољопривредног газдинства кроз подстицање подизања вишегодишњих производних засада воћа, винове лозе, лековитог и зачинског биља.
  • Подстицаје за инвестиције у физичку имовину пољопривредног газдинства за набавку нових пољопривредних машина; опреме за унапређење пољопривредне производње; набавку нове механизације и опреме за наводњавање; набавку нове механизације и опреме за заштиту од болести, штеточина, корова, града, ниских и високих температура; набавку нових машина и опреме за обраду земљишта (сетва, садња, прихрањивање/ђубрење, резидба, берба/жетва) и транспорт.

Подстицаји обухватају подршку за подизање нових производних засада са савременом технологијом гајења воћа, винове лозе, лековитог и зачинског биља, без наслона и са наслоном, при чему предност имају сва лица која аплицирају са молбом за засаде, као и засаде са опремом. Приоритет такође имају лица која која поседују што већу површину земљишта на ком планирају будуће засаде

 Преузмите конкурс  (pdf 90 KB)

 Преузмите обавештење  (pdf 109 KB)

Погледајте и ову вест

Парастосом и полагањем венаца обележена годишњица почетка НАТО агресије

Поводом 24. годишњице од почетка НАТО бомбардовања на Савезну Републику Југославију, код споменика Палим борцима …