понедељак, 20.мај 2024
АКТУЕЛНО

Локализовани пожари на територији општине Лепосавић;Председник Тодић обишао угрожене породице

У току јучерашњег дана на територији општине Лепосавић је услед олујног ветра дошло до избијања пожара на 8 локалитета. На појединим местима олујно невреме изазвало је обарање стубова за нисконапонску електричну мрежу и том приликом причињена је знатна материјална штета.

На подручју Месне заједнице Бело Брдо, у истоименом селу, јак олујни ветар изазвао је ватрену стихију која је захватила стамбену зграду, услед чега су изгорели стамбени објекти три породице. Једна од породица која је због овог трагичног догађаја остала без дома смештена је у својој породичној кући у Лешку. За преостале две породице, трочлану породицу Вучетић и двочлану породицу Илић, одмах се побринула локална самоуправа на челу са председником Зораном Тодићем, који је заједно са припадницима Ватрогасно-спасилачке јединице први изашао на лице места како би сазнао чињенице о овом догађају и како би својим суграђанима пружио сву неопходну помоћ у тренутку када су претрпели велики губитак и када им сама посета општинског руководства много значи, јер улива сигурност да неће остати без крова над главом. Сходно томе, овим породицама општина Лепосавић обезбедила је смештај, храну и све остале потрепштине.

На овај начин, председник Привременог органа општине Лепосавић Зоран Тодић је изласком на терен са својим сарадницима пружио подршку породицама чији су домови у пожару изгорели и нагласио да немају разлога за бригу, да ће општина Лепосавић у сарадњи са Канцеларијом за Косово и Метохију и Владом Републике Србије учинити све и пружити сву неопходну помоћ како би им надокнадили штету, обезбедили кров над главом и омогућили даљи опстанак на овим просторима.

У складу са новонасталом ситуацијом, предузете су све потребне мере и радње ради локализовања пожара, отклањања последица штете, као и пружања помоћи угроженом становништву, тако да су на терен одмах изашли припадници Ватрогасно-спасилачке јединице Лепосавић, служба хитне медицинске помоћи Дома здравља Лепосавић, као и службеници Центра за социјални рад.

Правовременим деловањем, ангажовањем људства и механизације, пожари на 6 локалитета су угашени и сада је ситуација под контролом. Привремени орган општине Лепосавић образовао је Комисију за процену штете која је изашла на терен са задатком да утврди чињенично стање и изврши процену причињене штете.

Погледајте и ову вест

Одржана традиционална акција „За лепшу и здраву животну средину“

И ове године Општина Лепосавић организовала је традиционалну акцију уређења  урбаних насеља Лепосавић, Сочаница и …