петак, 1.децембар 2023
Општина Сремски Карловци даривала поклоне деци

Општина Сремски Карловци даривала поклоне деци у селу Каменица код Сочанице

Код цркве Светог цара Константина и царице Јелене, у селу Каменица код Сочанице, малишанима, трудницам и породици са петоро деце дељени су новогодишњи пакетићи, дар општине Сремски Карловци. Поклоне су уручили председник ове војвођанске општине Ненад Миленковић и помоћница директора Канцеларије за КиМ Слађана Марковић-Стојановић.

Председник Миленковић је рекао да је срећан што је у прилици да деци на Космету уручи поколне и честита им празнике. Посебно је истакао да овај народ повезује историја и да ће се сарадња наставити и даље. Да ће се изнаћи могућност да се помогне довршетак радова на цркви.

Слађана Марковић-Стојановић, је истакла да на овај начин не помаже се матерјално већ морално. Србија је спремна да на овај начин покаже да мисли на свој народ на Косову и Метохији. Мијо Радомировић из Каменице и овај пут организовао је поделу пакетића у свом селу.

Ненад Миленковић са сарадницама, помоћницом директора Канцеларије за КиМ Слађаном Марковић- Стојановић и представницима Локалне самоуправе Лепосавића посетили су децу палих бораца и инвалида НАТО бомбардовања и поделио им новогодишње пакетиће. Том приликом Миленковић је честитао празнике и у име општине Сремски Карловци позвао ову децу да буду гости својим вршњацима у Сремским Карловцима.

Члан Привременог органа Лепосавић Радош Михајловић захвалио се дародавцима и изразио наду да ће се сарадња проширити на све области.

Гости су обишли храм Светог Василија Острошког, а старешина Миломир Влашковић даривао им је бисту и иконе блаженопочившег патријарха српског Павла.

Погледајте и ову вест

Одржана традиционална акција „За лепшу и здраву животну средину“

И ове године Општина Лепосавић организовала је традиционалну акцију уређења  урбаних насеља Лепосавић, Сочаница и …