среда, 22.мај 2024
АКТУЕЛНО
crvena jabuka leposavic

Обећано – испуњено: Ноћ за памћење са “Јабуком” у Лепосавићу

Обећано – испуњено: „Црвена јабука” је обећала ноћ за памћење пред новогодишњи концерт у Лепосавићу и обећање су у потпуности испунили…чак и више од тога

Велики број грађана са севера Косова и Метохије дочекао је у Лепосавићу Нову годину по Јулијанском календару уз један од најпознатијих поп рок бендова бивше Југославије.

“Да знаш да ме болиш”, “Ако ако”, “Стижу ме сјећања”, “Некако с прољећа”, “Има нешто од срца до срца”, “Туга, ти И ја”, “Имам неке форе”,“Твога срца врата”, “До неба”….само су неки од хитова легендарне “Јабуке” у којима је публика уживала више од два сата и које су певали заједно са Жером – и то не само они који су одрастали уз “Јабуку”, већ и они који су можда тек били рођени у време кад је група већ увелико ‘освојила’ просторе читавог региона.

Заиста сјајна атмосфера у новогодишњој ноћи – одлична публика, добра енергија, уживање у свирци, песмама…

А пред поноћ – “Кад казаљке се поклопе”, а потом је, након одбројавања, Жера упутио публици новогодишње жеље – срећа, љубав и здравље, након чега је уследио и велики ватромет. Наравно, уследио је позив публике на бис, повратак бенда на бину и “Dolly Bell”.

Након концерта, фронтмен “Црвене јабуке” Дражен Жерић Жера сумира утиске: “Утисци су супер, било је прекрасно, пуно младих људи, пуно љубави у ваздуху… Лепо се ушло у Нову 2018.годину. Нама је било драго кад смо добили позив и стварно смо са срцем радили концерт и публика је била прекрасна”. Публика је, додаје, један од саставних делова овог посла, а у случају “Јабуке”, по Жериним речима, “то је сретан спој, емоција која се размени, која траје толико година”.

Дочек на платоу испред скупштине општине организовали су Локални савет младих и општина Лепосавић. Програм је отворила група „Anno Domini“, а након концерта “Црвене јабуке”, окупљене су забављали и трубачи.

 

Погледајте и ову вест

Обележена храмовна и општинска слава у Лепосавићу

У Лепосавићу је данас обележена општинска и храмовна славу Свети Василије Острошки, заштитник ове најсеверније …