понедељак, 4.март 2024
АКТУЕЛНО

Основној школи у Лепосавићу 20 рачунара

Председник Привременог органа општине Лепосавић Зоран Тодић са сарадницима и вд директор Управе за Трезор Министарства финансија Марко Гверо, донирали су 20 рачунара Основној школи „Лепосавић“ у Лепосавићу, од чега је 10 рачунара донирала Управа за трезор Министарства финансија Владе Републике Србије а 10 рачунара је обезбедила локална самоуправа.„Знамо у каквој се ситуацији налазимо, да имамо онлајн наставу, верујем да ће ово умногоме допринети побољшању наставе у време епидемије. Корист ће имати наши најмлађи, ученици, а касније када се ова епидемија заврши, верујем да ће ови рачунари завршити у неком од информатичким кабинета, а све у циљу побољшању услова за стицање знања наших ученика, што је и приоритет локалне самоуправе, јер улагањем у образовање, улажемо у будућност и будућност наше деце“, рекао је председник Привременог органа општине Лепосавић Зоран Тодић.
Улагањем у младе, пре свега подизање квалитета образовања је један од најважних задатака свих нас, зато смо одлучили да на овај начин помогнемо организовање наставе на даљину. Надамо се да ће ускоро, када пандемија буде иза нас, ђаци из Лепосавића имати прилике да опрему користе и у редовним околностима, што ће бити подстрек за њихово дигитално описмењавање и пружити им услове какве имају њихови вршњаци и у развијеним земљама“, рекао је вд директор Управе за Трезор Министарства финансија Марко Гверо.
„Данас је Основна школа „Лепосавић“ у Лепосавићу добила 20 рачунара, који ће нам пуно значити у даљем раду као техничка подршка и на тај начин ћемо опремити још два кабинета информатике“, рекла је директор ОШ „Лепосавић“ Мирјана Бараћ.
Основна школа „Лепосавић“ у Лепосавићу је прошле године обележила 100 година рада и постојања, а средствима Канцеларије за Косово и Метохију у потпуности је реновирана. Тренутно школу са три истурена одељења наставу похађа око 700 ученика.

Погледајте и ову вест

Уручене саднице воћа пољопривредним произвођачима из општине Лепосавић

Члан Привременог органа општине Лепосавић Стеван Петронијевић са сарадницима из општинске службе за  пољопривреду уручили …