петак, 14.јун 2024
АКТУЕЛНО

Покажимо друштвену одговорност и солидарност у борби против COVID-19

Чланови Привременог органа општине Лепосавић Наташа Настић и Стеван Петронијевић доделили су заштитну опрему Ковид амбуланти у Лепосавићу у циљу борбе против пандемије корона вируса.Руководство општине Лепосавић на челу са председником Зораном Тодићем у свакодневној је комуникацији и координацији са надлежним здравственим и државним институцијама, пре свега са Владом Републике Србије и Канцеларијом за Косово и Метохију, како би омогућили здравственим установама да функционишу без проблема и недостатака у борби против пандемије корона вируса. Као резултат добре сарадње и координације, општинско руководство је данас уручило заштитну опрему Ковид амбуланти у Лепосавићу, једнократне мантиле, комбинезоне, маске, рукавице, алкохол, каљаче, хируршке капе, које ће олакшати рад здравствених радника и спречити даље ширење вируса.
“Данас је општина Лепосавић доставила заштитну опрему Ковид амбуланти по њиховом требовању. Од почетка рада амбуланте, од почетка пандемије, општина Лепосавић је увек излазила у сусрет захтевима Ковид амбуланте и захтевима наших грађана. Покушавамо на све могуће начине да сузбијемо ширење пандемије корона вируса, и још једном апелујемо у име општинског руководства на наше становништво да носи заштитну опрему, да воде рачуна, да држе дистанцу“, рекла је Наташа Настић члан Привременог органа општине Лепосавић.„Ово је само једна у низу помоћи, имали смо континуирано снабдевање од стране општине Лепосавић, нисмо имали проблема и застоја у опремању.Што се тиче опреме били смо потпуно заштићени, што се видело и по резултатима, да се нико из Ковид амбуланте није заразио.
Тренутно се ситуација мало заоштрава, пацијената је више, потребе су веће и на наш захтев општина Лепосавић је одговорила у рекордном року. Апел грађанима на сопствену одговорност, ми се трудимо да им пружимо помоћ али и сами су сведоци да се епидемија шири, да се капацитети у болницама попуњавају и да је потребно доста здравствених радника, да и они оболевају и да неће имати ко да их лечи, морамо да будемо свесни и одговорни, да носимо заштитне маске, да држимо дистанцу, да не организујемо славља, да одржавамо хигијену руку и простора како би спречили ширење пандемије“, рекла је управник Дома здравља у Лепосавићу Љиљана Вукадиновић.
Представници општине Лепосавић овом приликом су истакли да је општина помагала, да помаже и да ће наставити у будућности да помаже здравствене установе и раднике са неопходном заштитном опремом, медицинским материјалом и опремом, како би створили што боље и квалитетније услове за здравствену заштиту наших становника. Они су истакли да је циљ наше државе да сачувају болнице, Домове здравља, као и здравствене раднике који ће лечити оболеле од корона вируса. Овом приликом руководство општине Лепосавић још једном апелује на грађане да поштују препоруке Кризног штаба, да покажу друштвену одговорност и солидарност, да носе заштитне маске и контакте сведу на минимум, како би заједничким залагањем успели да пребродимо пандемију са што мање последица и у најкраћем могућем року.

Погледајте и ову вест

Уручене саднице воћа пољопривредним произвођачима из општине Лепосавић

Члан Привременог органа општине Лепосавић Стеван Петронијевић са сарадницима из општинске службе за  пољопривреду уручили …