уторак, 16.април 2024
АКТУЕЛНО

Уручене саднице воћа пољопривредним произвођачима из општине Лепосавић

Члан Привременог органа општине Лепосавић Стеван Петронијевић са сарадницима из општинске службе за  пољопривреду уручили су садни материјал воћарима са подручја општине Лепосавић. Укупно је подељено 7422 садница различитог воћа за 36 пољопривредних газдинстава.

На име реализације Програма расподеле и коришћења подстицајних средстава за развој пољопривреде на територији АП Косово и Метохија, а у оквиру спроведеног конкурса за доделу подстицаја за инвестиције у физичку имовину за развој и опоравак пољопривреде, општина Лепосавић је у сарадњи са Канцеларијом за Косово и Метохију Владе Републике Србије издвојила значајна финансијска средства.

У оквиру реализације овог Програма, који је намењен развоју воћарства, општина Лепосавић је по затварању Јавног позива за доделу подстицаја, сачинила коначну листу индивидуалних пољопривредних произвођача и пољопривредних газдинстава којима су  додељене саднице шљива, крушака, јабука, лешника, вишања, трешања, ораха, боровница, кајсија, малина, купина и дуња.

Општинско руководство на челу са председником Привременог органа Зораном Тодићем, а у сарадњи са Владом Републике Србије и Канцеларијом за Косово и Метохију, настоји да кроз разне врсте подстицаја обезбеди пољопривредним произвођачима боље услове како би унапредили делатност којом се баве, а све у циљу оснаживања и развоју породичних домаћинстава.

 

Пољопривредни произвођачи, добитници садница воћа, захвалили су се општини Лепосавић и Канцеларији за Косово и Метохију на константној подршци и помоћи коју указују пољопривредницима у општини Лепосавић.

Погледајте и ову вест

Обележена храмовна и општинска слава у Лепосавићу

У Лепосавићу је данас обележена општинска и храмовна славу Свети Василије Острошки, заштитник ове најсеверније …