недеља, 19.мај 2024
АКТУЕЛНО

Председник привременог органа Лепосавића Зоран Тодић у посети школама

Учимо данас да нам буде боље сутра

Нова наставна година је почетак нових дружења, почетак прављења и оставрења планова за даљи живот. Где год да се нађем! У овој школи где се, нажалост, полако смањује број ђака, или тамо где су пуне учионице, шаљемо исту поруку:“Учимо данас да нам буде боље сутра“!- порука је коју је упутио председник Привременог органа општине лепосавић Зоран Тодић приликом посете основне школе Стана Бачанин“ Лешак одељење у Врачеву. Он је том приликом посебно нагласио да је за локалну самоуправу и све запослене у обарзовном систему Републике Србије битно да деца и родитељи буду срећни и задовољни и да се образују по овом програму.

Директор Основне школе „Стана Бачанин“ Лешак Дарко Гурешић каже да је задовољан што су надлежни у општини Лепосавић посетили школе и да се нада да ће локална самоуправа и даље радити на очувању и унапређењу школства, нарочито у овако малим, сеоским, срединама којима је увек неопходна помоћ.

Професор српског језика Марија Мутавџић више од десет година ради у овом одељењу у Врачеву. Посебно истиче да је забавно и интересантно радити у школама са мало ђака. Постајете део породице. Славите и Курбан бајрам пробате колаче и са ове и са православних слава.

Сви су укусни и остављају добру поруку. Поруку љубави и да нам све буде лепо и слатко.

У оквиру редовних активности, председник и чланови Привременог органа и председник општине Лепосавић обићи ће све школе на терену и упознати се са проблемима. Покушаће да изнађу могућност и начин да се они реше.

Погледајте и ову вест

Аудиција “СРБИЈА У РИТМУ ЕВРОПЕ” у понедељак у Лепосавићу

Аудиција за највећи телевизијски формат овога типа у Европи у организацији ТВ PRVA под називом …