уторак, 27.фебруар 2024
АКТУЕЛНО

Премијер Србије Александар Вучић у Трепчином погону у Лепосавићу

Трепча кичма опстанка српског народа на Косову и Метохији

Са руковоодствоом „Трепче“ сачуваћемо Комбинат,улагаћемо у њега и понашати се као и према свим другим привреднм субјектима у централнј Србији-рекао је премијер Србије Александар Вучић, обраћајући се рударима и бројним грађанима, испред погона трепчине флотације у Лепосавићу.

Говорећи о разговорима у Бриселу премијер је рекао да је инсистирано да се разговара о имовини, иако су „то неки избегавали“.Никада нису желели да прихвате да је то једини начин на који се могу решавати проблеми.Нападом на Трепчу,када су желели да је представе као своју својину не разговарајући са људима из Трепче, хтели су да донесу посебан закон према коме би је претворили у јавну својину такозване републике Косово. Наш посао је,да не вређајући никога и не изговарајући велике речи,ставимо до знања да Србија то неће допусти“-рекао је Вучић

Он је изразио наду „да ће бити довољно мудрости у Приштини и Бриселу да нашу одлучност по том питању разумеју“.

Подсетио је да да се зна ко је стварао највећи привредни колектив на северу КиМ,ко је ту радио и ко данас ради.Србија ће и даље улагати у овај комбинат.Ускоро ће бити обезбеђена средства за ново јаловиште у Лепосавићу, као и за погоне Трепче у Звечану.

„Трепча је кичма опстанка нашег народа на северу Косoва и онолико колико год може Влада Србије ће помоћи,не само останак и опстанак радника,већ напредак Трепче као компаније, да буде још успешнија-рекао је он и изразио уверење да то доноси добро,не само Лепосавићу и Звечану, северном Косову,већ и целој Србији.

Вучић се захвалио рударима и свим запосленим у Тречпи на истрајности и жељи за радом и додао: „ Да будемо своји на своме, ништа друго не тражимо, никоме не претимо, боримо се за своја права.“

„Република Србија ће наћи начин да вам помогне и да грађани и на КиМ осете побољшање стандарда и да у прогарамима који се реализују у централној Србији неће бити изузети Срби са Косова и Метохије.

Када говоримо о обнављању школа,болница и домова здравља кажем вам, да као што ћу да обиђем школе у Мионици, Чачку, Љигу… тако ћу да обиђем и школе у Лепосавићу, Зубином Потоку, Звечану,Косовској Митровици,Грачаници,Партешу…,јер наша деца и овде морају да имају апсолутно исте услове као што имају деца у Београду и сваком другом месту“-поручио је Вучић..

Говорећи о условима живота и безбедности грађана Вучић је нагласио: „Свој народ на Косову и Метохији никада нећемо оставити и увек ћемо да бринемо о вашој безбедности,јер ми смо део истог народа,ви сте део наше државе и увек ћемо на исти начин да се понашамо.“ рекао је Вучић и додао „Они који су мислили да ће бацањем бомбе и пуцањем из аутомтског оружја да ме уплаше да не дођем на Косово и Метохију у томе нису успели“.

„Само јака и снажна Србија може заштити интересе нашег народа на Косову и Метохији. Онај ко није јак у свету, онај који нема пријатеље у свету, ни на који начин не може да заштити Србе на Косову и Метохији и зато нам је потребна снажна и јака,слободна и уједињена Србија- поручио је Вучић.

„Влада Србије ће увек бити уз вас,никада нећете остати сами“-рекао је Вучић и још једном се захвалио рударима и радницима Трепче на томе што су „увек били на бранику отаџбине и знали како да штите њене интересе.“

Након обиласка погона флотације премијер Вучић са министрима Златибором Лончаром, Вањом Удовичић, Александром Вулином, директором Канцеларије за Косово и Метхију Марком Ђурићем и представницима Срба у Влади Косова Љубомиром Марићем и Далибором Јевтићем разговарао је са руководством Комбината Трепча.

Погледајте и ову вест

ОБАВЕШТЕЊЕ – Бесплатан СкиПас 2024

Обавештавају се становници општине Лепосавић да је општина Лепосавић и ове године потписала уговор са …