субота, 25.мај 2024
АКТУЕЛНО

Ђурић и Сертић: Држава ће помагати „Лоли“

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић рекао је данас после обиласка фабрике“Лола“ Лешак да је витални интерес да она настави да ради и функционише јер издржава велики број радника из овог краја на самоодржив начин .

„Ми ћемо наставити да се трудимо да нађемо и правне и финансијске моделе који ће омогућити да ова фабрика која може да буде понос и дика овом крају, не само да преживи“ рекао је Ђурић.

Он је нагласио да је „за грађане на КиМ значајно да Влада Републике Србије стоји, како иза народа тако и иза привреде која је у основи економског опстанка нашег народа у покрајини“.

„И будућа Влада Србије, која ће бити оформљена након априлскох избора наставиће да се залаже и подржава овај народ и на тај начин подржава и економију“, рекао је Марко Ђурић

Министар привреде Жељко Сертић је истакао да је мало рећи да је импресиониран оним што је видео у Лоли – Лешак и нагласио да је уверен да ова фабрика може да послужи за пример многим државним па и приватним предузећима у централној Србији и Војводини.

„То нам даје озбиљан потенцијал да размотримо све могућности на који начин можемо да решимо тренутне проблеме и статусне проблеме компаније и свакако да размишљамо о озбиљним потенцијалима које ова фабрика има“, рекао је Сертић.

Он је додао да оно што је суштина јесте да мора де се реши питање статуса. Обећао је радницима и руководству Фабрике Лола да не треба да брину.

„Држава ће водити рачуна о овој Фабрици као што је водила до сада јер ако не будемо обезбедили да погони раде неће бити ни наших људи овде“ рекао је министар и најавио да ће у наредном периоду бити разматрано повећање обима послова и плаћање дугова као и свакодневних проблема како би људима који воде Фабрику било омогућено да на најбољи начин воде овај колектив“.

Погледајте и ову вест

Парастосом и полагањем венаца обележена годишњица почетка НАТО агресије

Поводом 24. годишњице од почетка НАТО бомбардовања на Савезну Републику Југославију, код споменика Палим борцима …