понедељак, 15.април 2024
АКТУЕЛНО

Пријем и награде за најбоље ученике

У скупштинској сали општине Лепосавић уприличен је свечани пријем и награђени су најбољи ученици, носиоци „Вукове дипломе“ и ђаци генерација основних и средњих школа са територије општине Лепосавић. Ове године приређен је пријем за 14 основаца и 7 средњошколаца који су школовање завршили са свим петицама и самим тим заслужили да данас буду гости општинског руководства, што ће им дати подстрек за даљи рад, али и мотивисати друге ученике да дају свој максимум у школовању.

Домаћин овог пријема, председник општине Лепосавић Зоран Тодић, честитао је награђенима на постигнутом успеху и постигнутим изванредним резултатима током школовања и изразио задовољство што је број најбољих и највреднијих ученика из године у годину све већи. Председник Тодић је у свом обраћању нагласио да је велика част стајати испред ових младих људи чији труд и стицање знање у континуитету доказује да они вреде и да је ово прилика да Општина покаже да мисли на њих и да истовремено изрази захвалност и поштовање за успех који су својим знањем и вредним радом постигли током школовања. Он се захвалио и њиховим родитељима, наставницима и професорима, који су несебичном подршком овим талентованим, вредним ђацима помогли и допринели да буду понос општине Лепосавић. Они су пример својим вршњацима али и будућим генерацијама да се знање и труд итекако исплати и да треба непрестано радити на стицању и усавршавању знања, а обавеза локалне самоуправе је да обезбеди адекватне услове за рад свих васпитно-образовних установа на територији општине Лепосавић, како би што боље функционисале и како би ученици стицали стручна и професионална знања. Он је апеловао на све основце и средњошколце да уписују жељене школе и факултете на територији ове Општине, као и у косовско-митровичком региону, са уверењем да на овом подручју има довољно образовних установа, са различитим смеровима и профилима за које су они заинтересовани и који им могу пружити могућност да постану професионалци у свом послу.

У знак признања за постигнути успех, председник Тодић је ученицима уручио књиге и пожелео им пуно успеха у даљем школовању, изразивши наду да ће ови млади људи једног дана бити стуб наше Општине и њеног просперитета.

Награђени ученици су се захвалили општинском руководству за пријем који је приређен у њихову част, истакавши да је овакав гест од великог значаја за њихов даљи рад и да ће им то бити велики подстицај у даљем школовању и напредовању.

Погледајте и ову вест

Аудиција “СРБИЈА У РИТМУ ЕВРОПЕ” у понедељак у Лепосавићу

Аудиција за највећи телевизијски формат овога типа у Европи у организацији ТВ PRVA под називом …