уторак, 27.фебруар 2024
АКТУЕЛНО

Пуштен у рад водозахват код Лепосавића

Средствима Владе Републике Србије, у сарадњи са Канцеларијом за Косово и Метохију и Привременим органом општине Лепосавић на челу са актуелним председником Зораном Тодићем, пуштен је у погон водозахват под називом „Трешњичка река“, а овај пројекат требало би да реши питање водоснадбевања грађана општине Лепосавић.

Председник Привременог органа општине Лепосавић Зоран Тодић рекао је да, чим је вода потекла, “велики је и радостан дан за Лепосавић” и да се нада да ће водозахват на Трешњичкој реци “колико-толико” решити питање водоснадбевања за његове суграђане.

“Захваљујући средствима Канцеларије за КиМ, једним делом смо тај проблем решили, а хоћу да истакнем да ћемо ми и наредне године кренути у другу фазу реализације, како би тај проблем, који је горући за нашу општину решили трајно и да обезбедимо оно што је неопходно – водоснадбевање за све наше грађане”, рекао је Тодић.

Директор извођача радова, ЈКП “24. новембар” из Лепосавића Драган Бараћ рекао је да се на водозахвату радило 60 дана, као и да је вода веома квалитетна за пиће. Додао је да се нада да ће и даље сарађивати са државним институцијама и да ће се кренути у другу фазу, како би било још веће количине воде за општину Лепосавић.

Према Ђурићевим речима, успешна реализација тог пројекат довешће до тога да данас Лепосавић може да рачуна на здраву, планинску пијаћу воду, у неупоредиво већим количинама и знатно већег квалитета, него што је могао да рачуна у прошлости, када се суочавао са проблемима са водоснадбевањем.

„Вода је стратешки ресурс за опстанак нашег народа на северу КиМ. Ми настављамо да испуњавамо оно што је један од главних циљева политике владе, председника Србије, то је да развојем инфраструктуре у српским срединама јачамо капацитет за опстанак нашег народа на КиМ и овај пројекат показује колико општина и држава заједно могу да ураде све и колико општина и држава, када не раде заједно, не би могле да реализују један овако квалитетан и важан пројекат“, рекао је Ђурић, након свечаног пуштања у рад.

Погледајте и ову вест

Одржана традиционална акција „За лепшу и здраву животну средину“

И ове године Општина Лепосавић организовала је традиционалну акцију уређења  урбаних насеља Лепосавић, Сочаница и …