четвртак, 30.новембар 2023

Санација пута за засеок Галачник код Јариња

Изградња и санација локалних путева, који су током пролећних киша оштећени, приоритетан је задатак надлежних у локалној самоуправи у Лепосавићу. Свакодневно су на терену чланови Привременог органа, који по договору са мештанима, подасипају путеве и обезбеђују прилазе и до најудаљенијих кућа у брдско планинском крају ове најсеверније косметске општине.

Председник привременог органа општине Лепосавић Зоран Тодић је у разговорима са мештанима овога села, у којем живи велики број углавном младих, истакао да му је посебно драго што су мештани задовољни обављеним радовима. – „Овде живи пуно српских домаћина који се баве пољопривредом и гаје стоку. Општина је препознала њихове потребе и у сарадњи са предузећем „Космет пут инжињеринг“ ради на деоници пута која је дуга две хиљаде и сто метара“.

Мештанин Десимир Јаснић не крије задовољство и истиче да су у овом селу остали млади. Он са сином обрађује око шест хектара земље. Имају четири комбајна и четири трактора који су током сезоне стално ангажовани. Пут који се санира пружиће могућност за бржу и сигурнију комуникацију.

На санацији путева ангажована су предузећа и механизација „Космет пут инжињеринга“ ЈКП „24 новембар“ и власници грађевинских машина са терена лепосавићке општине.

Погледајте и ову вест

Уручене саднице воћа пољопривредним произвођачима из општине Лепосавић

Члан Привременог органа општине Лепосавић Стеван Петронијевић са сарадницима из општинске службе за  пољопривреду уручили …