субота, 9.децембар 2023

Тодић: Константним подстицајима унапређујемо развој пчеларства у општини Лепосавић

Председник општине Лепосавић Зоран Тодић са сарадницима уручио је данас вредну опрему за 40 пчелара са подручја општине Лепосавић на основу Конкурса за доделу подстицаја за инвестиције у физичку имовину за подршку развоју и опоравку пољопривредне и производне делатности  коју општина Лепосавић спроводи у сарадњи са Канцеларијом за Косово и Метохију.

У обраћању присутнима председник Тодић је истакао да ће општина Лепосавић у сарадњи са Канцеларијом за Косово и Метохију Владе Републике Србије наставити са подстицајима како би помогли пољопривредне произвођаче као и остале производне делатности у општини Лепосавић.

„Пчеларство у нашој општини је у успону и све већи број наших мештана одлучује да се бави овом производном пољопривредном граном. Константним подстицајима тежимо да се пчеларство унапреди и да наша општина буде препознатљива по томе. Не само у пчеларству, ми у пољопривреди уопште видимо шансу за развој наше општине обзиром на све природне потенцијале и предуслове које имамо. Наравно, све то је могуће само захваљујући држави Србији и Канцеларији за Косово и Метохију са којом смо реализовали и овај Јавни позив за доделу подстицајних средстава и помогли нашим пољопривредницима и произвођачима“ истакао је Тодић.

Добитници подстицаја захвалили су се руководству општине Лепосавић и Канцеларији за Косово и Метохију што су препознали потребу и доделили подстицаје неопходне за производњу пчелињих производа.

Подстицаје за развој пчеларства у оквиру овог Јавног позива добило је укупно 106 пчелара. Овим пакетом подстицајних средстава помоћи пчеларима са територије општине Лепосавић укупно је додељено 1778 комада различите опреме неопходне за бављење пчеларством, а вредност уручене опреме је 19. 023. 430 динара.

Погледајте и ову вест

Одржана традиционална акција „За лепшу и здраву животну средину“

И ове године Општина Лепосавић организовала је традиционалну акцију уређења  урбаних насеља Лепосавић, Сочаница и …