недеља, 19.мај 2024
АКТУЕЛНО

Летња школа младих математичара Косова и Метохије – Лепосавић 2022

У периоду од 03.07. до 08.07.2022. одржаће се „Летња школа младих математичара Косова и Метохије – Лепосавић 2022“ у организацији Математичког клуба „Диофант“ из Ваљева, а у сарадњи са Општином Лепосавић. Свечано отварање „Летње школа младих математичара Косова и Метохије – Лепосавић 2022“ биће одржано у недељу 03.07. са почетком у 17 часова у сали Центра за Културу „Сава Дечанац“ у Лепосавићу.

Ова Летња школа организује се за ученике трећег, четвртог, петог, шестог и седмог разреда основне школе и намењена је деци обдареној за математику са територије Косова и Метохије.

Број учесника летње школе је 80 (42 ван општине Лепосавић + 38 из општине Лепосавић –Лешак, Сочаница и Лепосавић). Одабир ученика – учесника летње школе је, на основу мишљења школа и резултата математичких такмичења извршила Школска управа Косовска Митровица и матичне школе из општине Лепосавић.

Летња школа младих математичара Косова и Метохије реализује се уз свесрдну помоћ Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, Општине Лепосавић, Основне школе „Лепосавић“, Студентског центра „Приштина“ у Косовској Митровици, Центра за културу „Сава Дечанац“ из Лепосавића, Факултета уметности Универзитета у Приштини, КУД „Копаоник“ Лепосавић и других организација.

Погледајте и ову вест

Низом спортских и културних активности обележена храмовна и општинска слава

У оквиру обележавања храмовне и општинске славе Св.Василије Острошки, у Лепосавићу је одржана 18.по реду …