субота, 13.јул 2024
АКТУЕЛНО

Уручене награде најбољим учесницима у оквиру акције „Бирамо најлепше двориште, терасу, круг установа и предузећа“

У оквиру традиционалне акције „За лепшу, здраву и уређену животну средину“  коју организује општина Лепосавић данас су у скупштинској сали уручене награде за најбоље учеснике акције „Бирамо најлепше двориште, терасу, круг установа и предузећа“.

Награде и захвалнице учесницима ове акције уручио је председник општине Лепосавић Зоран Тодић са сарадницима, који је честитао и похвалио најбоље учеснике на освојеним наградама и том приликом истакао да су они пример како се вредним радом и на креативан начин може дати допринос на очувању животне средине.

„Општина Лепосавић препознаје значај заштите и очувања животне средине и у складу са тим делује, а све у циљу да простор и средина  у којој живимо буде чиста, лепша и здрава. Ова традиционална акција доказ је да сваки појединац, кренувши пре свега од свог дворишта, може дати значајан допринос у очувању животне средине. Сама акција и ове скромне награде су подстицај да у наредним годинама имамо још више учесника како би имали још лепше и пријатније окружење где живимо, а свакако  много мање дивљих депонија. Општина Лепосавић је у претходном периоду орагнизовала више акција са циљем уређења и сређивања животне средине, када је уклоњен и значајан број дивљих депонија које неодговорни појединци стварају и то углавном поред река и путних праваца. Спровођењем ове и сличних акција желимо да укажемо на важност очувања животне средине као и  укључивање наших становника у исту. Такође, кроз спровођење оваквих акција желимо да укажемо и на проблеме одлагања отпада. Зато апелујемо на све мештане, на сваког појединца да буду одговорнији приликом одлагања отпада, јер једино тако можемо сачувати и заштитити простор у коме живимо“ рекао је Тодић.

Учесници акције „Бирамо најлепше двориште, терасу, круг установа и предузећа“ захвалили су се Општини Лепосавић и председнику Зорану Тодићу на урученим наградама и том приликом истакли да им је ова награда само додатан мотив да наставе да уређују животни простор.

Награде су додељене у шест категорија и то: за најлепши детаљ, за најлепшу терасу, за најбоље уређена урбана дворишта, за најбоље уређена дворишта у сеоским срединама, најлепши простор око зграда, најлепши круг предузећа и установа. Ово је осамнаеста по реду акција за коју се пријавио рекордан број учесника.

Погледајте и ову вест

Обележена храмовна и општинска слава у Лепосавићу

У Лепосавићу је данас обележена општинска и храмовна славу Свети Василије Острошки, заштитник ове најсеверније …