четвртак, 25.јул 2024
АКТУЕЛНО

Свечано отворена „Летња школа младих математичара Косова и Метохије – Лепосавић 2022“

Уз богат културно-уметнички програм у изведби КУД Копаоник , у сали Центра за културу „Сава Дечанац“ у Лепосавићу  данас је свечано отворена „Летња школа младих математичара Косова и Метохије“ који организује Математички клуб „Диофант“ из Ваљева у сарадњи са општином Лепосавић, а под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја Владе Републике Србије.

У име домаћина присутнима се обратио заменик председника општине Лепосавић Бранимир Вукадиновић који је пожелео добродошлицу свим учесницима и гостима ове Летње школе математичара, која се по први пут одржава у Лепосавићу. Одржавање Летње школе младих математичара у Лепосавићу, представља велику част и задовољство, уз наду да ће се учесници и гости осетити као код своје куће, и понети додатна знања из математике као и лепе успомене из наше општине.

Руководство општине Лепосавић у предходном периоду је уз помоћ и подршку Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије уложило значајна средства у реновирање и осавремењавање образовних установа на територији наше општине како би побољшали и створили квалитетније услове за рад и стицање знања навео је Вукадиновић.

Свечаном отварању Летње школе математичара у име покровитеља присуствовао је начелник Школске управе за Косово и Метохију Иван Запорожац где су обдарени ученици 3., 4., 5., 6., и 7. разреда основних школа из поменуте школске управе узели учешће на додатном стицању знања из области математике.

Испред Математичког клуба „Диофант“ окупљенима се обратио проф.др Војислав Андрић који се захвалио општини Лепосавић на челу са председником Зораном Тодићем на великој помоћи при организацији ове летње школе који окупља велики број ученика са читавог Косова и Метохије. Поред општине Лепосавић, професор Андрић се захвалио Министарству просвете, науке и технолошког развоја Владе Републике Србије као и осталим пријатељима на свесрдној помоћи и залагању како би се ова летња школа одржала. Програмом је предвиђено пет наставних тема за сваки разред, као и низ математичких активности кроз математичке радионице, ревијална такмичењна, судоку и турнир у шаху.

Специјални гост данашњег свечаног отварања био је новинар РТС-а, аутор и уредник емисије „Квадратура круга“ Бранко Станковић.

„Летња школа младих математичара Косова и Метохије Лепосавић 2022“ одржаће се у периоду од 03.07. до 08.07. Током трајања Летње школе планирано је низ културно уметничких догађаја.

Погледајте и ову вест

Низом спортских и културних активности обележена храмовна и општинска слава

У оквиру обележавања храмовне и општинске славе Св.Василије Острошки, у Лепосавићу је одржана 18.по реду …