субота, 13.јул 2024
АКТУЕЛНО

Тодић: Пласирањем неистина и покушајем криминализације севера КиМ, Свечла сакрива малтретирање и застрашивање Срба

Паушалне оцене и настојање да се криминализује север Косова и Метохије од стране Џелала Свечле и осталих представника Приштине, су пример лицемерја и неистина које се свакодневно пласирају, али које наш народ више него добро разуме.

 

Пласирањем неистина и покушајем криминализације севера Косова и Метохије, Свечла упорно сакрива свакодневно малтретирање грађана четири општине на северу Косова и Метохије од стране његове РОСУ полиције, покушавајући да их дугим цевима и под пуном ратном опремом заплаши.  Привођење медицинских радника, претреси и одузимање медицинске опреме, примери су нецивилизацијског чина који је ретко где забележен у свету, а Џелал Свечла тиме може да се похвали. Напоменуо бих и прокопане путеве у близини административне линије, којима су многе наше становнике који живе у близини спречили да дођу до својих кућа и имања, како би обрађивали земљу и живели нормално као вековима уназад.

 

Овај министар полиције измишља криминал на северу и криминализује све што је српско, намерно заборављајући да помене да се у задњих неколико година није догодило ниједно тешко кривично дело на северу, нити убиство, нити разбојничка крађа, а све то се свакодневно дешава јужно од Ибра у срединама која су под његовом ингеренцијом.

 

И не само убиства, разбојништва, упади у станове, у куће, у којима су страдали грађани, подсећам јавност и на убиство кандидата за градоначелника Пећи у сред кампање за локалне изборе које се десило а које Свечла намерно сакрива, као што сакрива и одговорност за стотине напада почињених против Срба а за које нико није осуђен.

 

Дакле, да будемо јасни, прозрели смо намеру Џелала Свечле који лажима сакрива сопствену неспособност.

Погледајте и ову вест

Одржана традиционална акција „За лепшу и здраву животну средину“

И ове године Општина Лепосавић организовала је традиционалну акцију уређења  урбаних насеља Лепосавић, Сочаница и …