среда, 22.мај 2024
АКТУЕЛНО

Петковић и Тодић обишли породице у општини Лепосавић које су добиле помоћ за покретање и оснаживање породичних бизниса

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић посетио је данас општину Лепосавић. њега је срдачно дочекао председник општине Лепосавић Зоран Тодић са сарадницима и руководство Српске листе на челу са председником Гораном Ракићем. Овом приликом они су обишли четири породице у Лепосавићу које су добиле помоћ Канцеларије за КиМ за покретање и оснаживање породичних бизниса.

Директор Петар Петковић истакао је да је Канцеларија за КиМ само на територији општине Лепосавић у претходној и овој години до сада помогла 163 корисника у пољопривредној или привредној делатности и да ће се са том праксом наставити и у будуће.

„Кроз посебне конкурсе Владе Републике Србије, односно Канцеларије за Косово и Метохију, ове и претходне године само за територију општине Лепосавић издвојили смо око 180 милиона динара за породични бизнис и развој малих и средњих предузећа јер нам је то много важно и значајно да на тај начин помогнемо опстанак нашег народа на КиМ и да овде градимо будућност, мир и стабилност. Посебно бих истакао да се личном иницијативом председника Александра Вучића, сада издваја највише новца за простор КиМ. Са оваквим пројектима ћемо наставити, наставићемо да помажемо и браћу Јевремовић, али и друга сеоска домаћинства, с обзиром да преко 80 одсто нашег народа на КиМ живи у руралном подручју и зато је важно да подижемо наша села, која су окосница опстанка нашег народа овде на КиМ. То је начин како градимо мир и будућност, јер кад имамо мир и стабилност то је начин да доводимо стране директне инвеститоре, можемо да развијамо нашу привреду, али пре свега чувамо животе наших људи овде на КиМ“ рекао је Петковић.

Председник општине Лепосавић захвалио се Канцеларији за Косово и Метохију Владе Републике Србије на челу са директором Петром Петковићем на константној помоћи и подршци коју упућују не само становништву у општини Лепосавић, већ на читавом Косову и Метохији.

„И поред свих притисака на српско становништо и искушења која су пред нама, ми смо опредељени за развој привреде и пољопривреде, обзиром на природне предуслове које наша општина поседује. Управо је данашња посета директора Петковића и помоћ која је додељена овим породицама јасан показатељ тога чему тежимо. Нама нису потребни никакви сукоби, нама су потребна улагања како би смо осигурали бољи и квалитетнији живот на овим просторима. Упркос свим изазовима са којима се суочава и притисцима који долазе споља, руководство Републике Србије на челу са председником Александром Вучићем чврсто стоји уз свој народ на Косову и Метохији. Ми морамо да се боримо да сачувамо мир, народ на простору бивше Југославије је доста патио, доста му је сукоба, време је да се окренемо искључиво економском развоју, отварању нових фабрика и нових радних места јер је то једини гарант за неку бољу будућност коју желимо да оставимо нашој деци и генерацијама које следе“ рекао је Тодић.

Након породице Јевремовић која се бави производњом боровница, Петковић и Тодић, заједно са руководством Српске листе, обишли су браћу Милојевић који се баве производњом намештаја. За крај посете, они су обишли и породицу Трбољевац која се бави прерадом производа од хељде, као и подруме и винове засаде Винарије Лакићевић.

 

Погледајте и ову вест

Обележена храмовна и општинска слава у Лепосавићу

У Лепосавићу је данас обележена општинска и храмовна славу Свети Василије Острошки, заштитник ове најсеверније …