среда, 17.април 2024
АКТУЕЛНО

У сјајној атмосфери одржан још један Рок Фест у Лепосавићу

На платоу испред зграде општине Лепосавић пред многобројном публиком, синоћ је одржан Рок Фест 2022. који је организовао Центар за културу „Сава Дечанац“, а под покровитељством Министарства културе и информисања Владе Републике Србије, Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије и Општине Лепосавић. Ова културно-музичка манифестација има традицију дугу 36 година окупљајући најбоље рок бендове са ових простора.

На овогодишњем Рок фесту публика је уживала у наступу бендова  „Социјално незбринути“ из Лепосавића, „Де Сад“ из Рашке и „Choo Choo Xtanа“ из Лепосавића.

Након наступа локалних бендова уследио је наступ специјалних гостију. Прво су на сцену изашли Прљави инспектор Блажа и Кљунови који су сјајним и духовитим перформансом, онако како то само Блажа зна, довели атмосферу до усијања.

За крај вечери публика је уживала уз добро познате хитове Генерација 5, легендарне југословенске и српске рок групе.

Гости овогодишњег Рок Феста захвалили су се домаћинима на гостопримству и срдачном дочеку, истакавши да је њихов наступ својеврстан вид подршке нашем народу, не само у Лепосавићу већ на читавом Косову и Метохији.

Општинско руководство на челу са председником Зораном Тодићем захвалило се Министарству културе и информисања и Канцеларији за Косово и Метохију Владе Републике Србије на подршци и што препознају потребу и подржавају одржавање ове манифестације. Овакве манифестације од великог су значаја за нашу општину, која има за циљ промоцију рок музике која има традицију и која живи у Лепосавићу, као и афирмацију локалних рок бендова. Наставићемо и у будућем периоду  да помажемо и организујемо не само ову, већ и низ осталих културно-уметничких манифестација.

Погледајте и ову вест

Обележена храмовна и општинска слава у Лепосавићу

У Лепосавићу је данас обележена општинска и храмовна славу Свети Василије Острошки, заштитник ове најсеверније …