понедељак, 20.мај 2024
АКТУЕЛНО

Затворена Међународна ликовна изложба у Лепосавићу

На завршној вечери Међународне ликовне колоније „Копаоник 2016“ у Лепосавићу отворена је наредна јубиларана, десета, на којој ће , идуће године у септембру, сликари са ових простора и земаља из окружења, наставити дружење.

Директор Центра за културу Мирко Бишевац поздравио је све присутне , захвалио се на учешћу и пожелео да се идуће године окупи још већи број уметника. Учесницима Колоније и бројним спонзорима уручене су захвалнице.

Иван Вучковић испред Центра за културу истакао је да је Међународна колонија постигла свој циљ и оправдала средства која су уложена.

Повељу „Сава Дечанац“ сликару Миломиру Мишу Велићу из Никшића уручио је председник Привременог органа општине Лепосавић Зоран Тодић. Том приликом он је истакао да је ова колонија успела и да ће локална самоуправа учинити све да, у овим тешким временима, обезбеди средства да се манифестација организује и наредне године.

Сликар из Никшића Велић, добитник Повеље, је задовољан организацијом а посебно гостопримством домаћина.

Присутне сликаре и госте, на затварању девете Међународне ликовне колоније, у Лепосавићу забављао је фрулаш Душан Марковић.

Погледајте и ову вест

Аудиција “СРБИЈА У РИТМУ ЕВРОПЕ” у понедељак у Лепосавићу

Аудиција за највећи телевизијски формат овога типа у Европи у организацији ТВ PRVA под називом …