субота, 2.март 2024
АКТУЕЛНО
obilazak ugrozenih porodica leposavic

Акција обиласка социјално угрожених породица се наставља – Председник обишао село Јошаницу

Посета је започета обиласком породице Владимира Радојковића. Ова вредна породица која се бави обрадом 10 ха земље као и узгојем свиња  обратила председнику за помоћ захтевом за цистерну за осуку – течно ђубриво, затим грађевински материјал за изградњу нове штале, како би проширили сточни фонд, као и изградња септичке јаме капацитета 100 m³.

У складу са спроведеним активностима које се на територији општине Лепосавић свакодневно спроводе у циљу пружања помоћи и подршке породицама које живе у лошим социо-економским и стамбеним условима, након недавног  обиласка породице Красимира Шмиговића и упознавања са тешким условима у којима ова породица живи, тачније без купатила, локално руководство услишило је захтев породице Шмиговић и након само неколико дана обезбеђен је грађевински материјал и санитарија за комплетну изградњу и  уређење купатила. Такође, узимајући у обзир и друге потребе ове породице, општина Лепосавић обезбедила је и инвалидска колица, која су током данашње посете уручена  домаћину Красимиру на коришћење. Тим поводом, домаћин се у име породице Шмиговић захвалио председнику Привременог органа општине Лепосавић на брзом и ефикасном решавању проблема који им је онемогућавао нормално одвијање животних активности. Председник Тодић је овом приликом нагласио да је општинско руководство, у складу са потребама и проблемима које су имали прилике да чују претходних дана, изашло у сусрет мештанима и управо данас реализовало помоћ, конкретно овој породици Шмиговић. Он је додао и да су допремљена  дрва за огрев старици Милици Павловић.

Посета је даље настављена обиласком породица Младена и Милана Ивановића. Младен вредни и скромни радник РМХК Трепча има финансијски потешкоћа јер мала плата не подмирује потребе петочлане породице а посебно након страшних компликација које је имала супруга на порођају са трећим дететеом . Пет хирушких интервенција није решило здравствени проблем те ће морати да се изнађу и додатна средства како би се супруга Тања подвргла и шестој операцији , надамо се до потпуног оздрављења. Колико су средства потребна овој породици није потребно ни причати али је председник Тодић одлучан да овој породици помогне у наредном периоду. Председник Привременог органа општине Лепосавић у пратњи сарадника обишао је данас  и породицу Милана Ивановића која живи у селу Јошаница. Ова породица броји осам чланова, а од скромних примања која Милан остварује као запослени у РМХК „Трепча“ – флотација Лепосавић, не могу се подмирити све њихове потребе. Ценећи околности у којима ова вишечлана породица живи, и узимајући у обзир њихове неадекватне стамбене услове, општина Лепосавић је породици Ивановић доделила стан у закуп на одређено време у стамбеној згради у Лепосавићу, и тим поводом, наредних дана биће им уручени кључеви. Током посете, Ивановићи су изразили велику захвалност општинском руководству, јер им је доделом стана решено једно од најважнијих животних питања.

Подршку општинској делегацији током данашње акције обиласка породица пружила је, као и претходних дана, екипа лекара Дома здравља Лепосавић

Погледајте и ову вест

Уручене саднице воћа пољопривредним произвођачима из општине Лепосавић

Члан Привременог органа општине Лепосавић Стеван Петронијевић са сарадницима из општинске службе за  пољопривреду уручили …