понедељак, 4.март 2024
АКТУЕЛНО

Акорди Лешка – Први глас Ибарске долине

Манифестација „Акорди Лешка“ – Први глас Ибарске долине и ове четрдесет девете године заредом окупила је у Лешку певаче аматере из општинских места од извора до ушћа Ибра.

Организатор је Центар за културу „Сава Дечанац“ уз матерјалну помоћ Привременог органа општине Лепосавић и бројних спонзора.

Манифестацију је отворио председник Привременог органа општине Лепосавић Зоран Тодић. Он је поздравио учеснике из девет места у долини Ибра и уз поруку да најбољи победи пожелео им пријатан боравак у Лешку.

Својеврсну ревију младих и талентованих певача оцењивао је жири, који је за први глас Ибарске долине прогласио Алексу Михајловића из Звечана. Примајући признање и награде он је посебно нагласио да је срећан због тога и да ће наставити да се музички усавршава уз неговање традиције и фолклора са ових простора.

Естрадни уметници Биљана Јевтић и Александар Илић оцењивали су учеснике. Они су изјавили да су сви учесници на свој начин показали знање и умеће, али да је жири био принуђен да прогласи најбољега.

Такмичаре и естрадне уметнике пратио је оркестар Љубише Павковића. Он је посебно нагласио да је срећан да увремену у којем се пева све и свашта кад види да млади људи, кроз песму, негују своју традицију.

Дугогодишњи радник у Центру за културу Гојко Миливојевић је посебно нагласио да је ове године на „Акордима“ учешће узео велики број квалитетних, младих певача и да је у односу на раније године и број публике повећан.

Идуће године „Акорди Лешка“ славе јубилеј педесет година трајања, па у Центру за кутуру најављују бројне активности у припреми организације ове најстарије манифестације у Долини Ибра.

Погледајте и ову вест

Парастосом и полагањем венаца обележена годишњица почетка НАТО агресије

Поводом 24. годишњице од почетка НАТО бомбардовања на Савезну Републику Југославију, код споменика Палим борцима …