субота, 2.март 2024
АКТУЕЛНО

Асфалтиран пут за село Остраће код Лешка

Пут село Остраће Лешак, у дужини од четири и по километра, саниран је и у току су завршни радови на асфалтирању деонице од цркве до насеља. Градилиште је обишао градоначелник Лепосавића Драган Јаблановић са сарадницима. Он је том приликом истакао да је општина Лепосавић велико градилиште и да ће ових дана из пројекта Европске уније почети радови на још неколико путних праваца. Тренутно се по његовим речима ради на тридесетак локација.Градоначелник Јаблановић се захвалио и извођачима радова који су и ван пројекта радили, па су тако асфалтирали и део који цркву у Лешку спаја са главним путем за Остраће.

Одборник  у Скупштини општине Лепосавић Радомир Величковић задовољан је завршеним послом. Он је посебно нагласио да је ово пут за повратнике и за све оне који су прешли  и живе у Лешку, да брже и лакше стигну до својих имања.

У Остраћу и околним селима у осамдесет домаћинстава живи преко три стотине становника.

Изградњом овог пута стекли су услови да се млади врате и да се у подножју Копаоника активира пољопривреда, воћарство и сточарство.

Погледајте и ову вест

Уручене саднице воћа пољопривредним произвођачима из општине Лепосавић

Члан Привременог органа општине Лепосавић Стеван Петронијевић са сарадницима из општинске службе за  пољопривреду уручили …