петак, 1.децембар 2023

Божић у храму Светог Василија Острошког у Лепосавићу

У препуном храму Светог Василија Острошког у Лепосавићу верници, углавном деца и млади, на дан рођења Христа Богомладенца молили су се за здравље, срећу и напредак својих породица и свеукупног српског народа.

Протојереј Миломир Влашковић, стрешина храма је обраћајући се верницима посебно нагласио да је данашњи дан, дан праштања, дан када смо сви сабрани око једнога господа Бога, да се помолимо за останак и опстанак на овим просторима.

И ове године Црквена општина Лепосавић обезбедила је, уз помоћ донатора, златник и србрњак, који су били у чесници.

Златник је добио мали Јанко Милошевић из Вуче код Сочанице, а сребрњак Катарина Миљојковић из Лепосавића.

Божићној литургији у Лепосавићу присуствовао је предесдник Привременог органа Зоран Тодић. Он је, честитајући празник, посебно нагласио да му је драго што је црква, и поред веома ниске температуре, пуна и то углавном деце и омладине. Изразио је жељу да се наредних година на празнике окупљамо у што већем броју, јер само тако можемо сачувати свој идентитет.

Верници на крајњем северу Косова и Метохије празновање су наставили уз богату трпезу у својим домовима са положајницима, родбином и пријатељима.

Погледајте и ову вест

Уручене саднице воћа пољопривредним произвођачима из општине Лепосавић

Члан Привременог органа општине Лепосавић Стеван Петронијевић са сарадницима из општинске службе за  пољопривреду уручили …