четвртак, 30.новембар 2023

Држава Србија улаже значајна средства у реализацију инфраструктурних пројеката и развој општине Лепосавић

У оквиру данашње посете општини Лепосавић, заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Дамјан Јовић заједно са председником општине Лепосавић Зораном Тодићем, начелником Косовско-митровичког управног округа Славком Симићем, кандидатом Српске напредне странке за народног посланика Миланом Савићем и сарадницима, обишли су најпре радове на адаптацији и санацији Основне школе „Вук Караџић“ у Сочаници.
За општину Лепосавић, ово је још једна веома важна инвестиција коју реализује Влада Републике Србије, у сарадњи са Канцеларијом за Косово и Метохију, у оквиру националног инвестиционог плана председника Републике Србије Александра Вучића, којим су предвиђена до сада највећа улагања у српске средине на Косову и Метохији. За реализацију овог пројекта Влада Републике Србије издвојила је финансијска средства у износу од 33.385.338 динара.
Након тога, делегација коју предводи председник Привременог органа општине Лепосавић Зоран Тодић, обишла је радове на изградњи стамбене зграде од 12 стамбених јединица у Сочаници. Зграда је намењена стамбеном збрињавању младих брачних парова и стамбено угроженог становништва са територије општине Лепосавић. Вредност овог пројекта за чију је реализацију средства обезбедила Влада Републике Србије износи 42.487.405 динара.
У складу са планом посете, обиђени су и радови на изградњи Ученичког дома за потребе Пољопривредне школе Приштина са седиштем у Лешку. Осим градње, пројектом је предвиђено и опремање овог савременог, репрезентативног објекта смештајних капацитета за 100 ученика. У питању је један од највећих инфраструктурних пројеката на територији општине Лепосавић, за чију је реализацију Влада Републике Србије издвојила 237.193.600 динара.
Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Дамјан Јовић истакао је овом приликом да је поглед и визија државе Србије за будућност свих људи који живе овде, за сву нашу децу, и за будућност генерација која долазе, управо да праве ученичке домове, нове школе и станове како би наш народ имао најбоље могуће услове за живот, како овде на Косову и Метохији, тако и у свим другим деловима Републике Србије.
Осврнувши се на реализоване пројекте, али и будућа улагања у општини Лепосавић, истакао је да ће на учињена дела сви заједно бити поносни. Јовић је овим путем нагласио да је захваљујући тешким мерама и одлучном политиком остварена економска консолидација земље, додавши да је потребно и да у наредном периоду сачувамо постигнуто јединство, јер поред економске, веома је важна и политичка консолидација свих политичких представника и снага Срба на овим просторима, како би једним гласом говорили и пред међународном заједницом, али и у разговорима са Приштином. На крају је подвукао да народ препознаје значај јединства на коме ће држава Србија наставити да ради и након 21.јуна.
Председник општине Лепосавић Зоран Тодић је током обиласка истакао да пројекти које су данас имали прилику да обиђу, а за чију је реализацију финансијска средства обезбедила држава Србија, Влада Републике Србије, јасно показују да је држава Србија данас много више присутна и да много више улаже у српске средине него раније за време неких других Влада. Дела која стоје иза нас јасно говоре о опредељењу свих нас, као и опредељености наше државе на челу са председником Александром Вучићем да смо кренули јасним путем, да улажемо у српске средине, да развијамо и уређујемо српске средине, да и наша деца имају све оно што имају деца у остатку Србије.
Као челник општине, председник Тодић је поносан на чињеницу да је општина Лепосавић само ове и прошле године имала инвестиције у укупном износу од 1.400.000 динара, што за 20 протеклих година није имала. Он је изразио уверење да ће и након избора наставити истим путем, путем развоја, не само општина Лепосавић већ и све друге српске средине, док год је државе Србије и док год држава Србија препознаје јединство и слогу српског народа који живи на овим просторима.
Као што се борио за права студената, кандидат за народног посланика на листи Српске напредне старнке Милан Савић обећава да ће наставити пут којим је планирано улагање у српске средине и стварање услова за још бољи живот на Косову. Он је рекао да ниво образовања и услова у којима ђаци и студенти данас раде и уче не може да се упореди са оним од пре десетак година.
Даље наводи да инвестирање у школство и образовање, у станове, показује да мислимо на нашу децу, а планом 2020. – 2025. планирано је да држава Србија уложи додатних 150 милиона динара у српске средине како би се стигло до сваког детета, саслушали сви проблеми и помогло свима онима којима је то потребно. Зато је неопходно да сви заједно, са својом родбином и пријатељима, изађу и дају подршку листи СНС, јер је то једини начин да Србија буде стабилна и јака, али и независна у међународним преговарачким процесима где се наш председник бори за интересе Срба на Косову и Метохији.
Извор :Leposavic_portal

Погледајте и ову вест

Уручене саднице воћа пољопривредним произвођачима из општине Лепосавић

Члан Привременог органа општине Лепосавић Стеван Петронијевић са сарадницима из општинске службе за  пољопривреду уручили …