среда, 24.јул 2024
АКТУЕЛНО

Лепосавићка општина велико градилиште

На терену лепосавићке општине ових дана се интезивно ради, па се справом може рећи да је овај крај велико градилиште.Први пут после 2013. године почела је реализација једног пројекта Европске уније. Градоначелник Лепосавића Драган Јаблановић каже да су у току радови на путном правцу Остраће Лешак у дужини од четири ипо километра, затим на путу Сочаница бања Вуча у дужини од километар ипо и километар пута од Сочанице до села Придворица. Земљани радови су у завршној фази и ускоро ће почети асвалтирање путева.

Ради се на уређењу трга у Сочаници и санацији зграде амбуланте у Лешку, а градиће се и зграда од дванаест станова за социјално становање у Сочаници. Европска унија расписала је још један пројекат за четири општине на северу Космета у вредности од по пет стотина хиљада евра. Планирана је изградња пијаце и двадесет локала у Лепосавићу и санација Основне школе у Сочаници. Радови још нису почели, јер није решено ко су извођачи.. Почела је и реализација програма из косовског буџета за капиталне инвестиције. Градоначелник Јаблановић истиче да ће средства у износу од пет милиона и стоседамдесет хиљада евра бити утрошена на реконструкцију зграде општине и изградњу још једног спрата у Лепосавићу. Изградњу олимпијског базена на Спортском терену у Лепосавић и још неколико капиталних пројеката, око десет зграда чији ће радови почети у исто време. За изградњу и санацију путева предвиђено је око два милиона евра- рекао је градоначелник Лепосавића Драган Јаблановић. Сви пројекти морају да се заврше до краја године у супротном предвиђена средства биће враћена у Буџет Косова.

Погледајте и ову вест

Уручене саднице воћа пољопривредним произвођачима из општине Лепосавић

Члан Привременог органа општине Лепосавић Стеван Петронијевић са сарадницима из општинске службе за  пољопривреду уручили …