понедељак, 20.мај 2024
АКТУЕЛНО

Одржана свечана академија поводом Дана општине Лепосавић

Поводом Дана општине Лепосавић, уз мере заштите против коронавируса, одржана је свечана академија у Центру за културу „Сава Дечанац“. Општина Лепосавић прославља свој дан, обележавајући датум када је 1912.године ослобођена од Турака.Свечаној академији присуствовао је помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију Борислав Тајић, начелник Косовскомитровачког управног округа Славко Симић, свештенство, представници институција и мањи број грађана због превентивних мера против коронавируса.„Ова година је година јубилеја, навршило се 60 година од формирања општине Лепосавић у данашњим административним линијама, тако да је од тада територијално општина Лепосавић највећа српска општина наше јужне покрајине, коју због свог географског положаја често називамо капијом Косова и Метохије“, рекао је председник Привременог органа општине Лепосавић Зоран Тодић.
„Срећан Дан општине и нека нам је срећна слобода коју смо добили 1912.године захваљујући нашим прецима, слободу коју смо сачували и очували, слободу коју нам нико никада неће и не може одузети. Подсетићу вас, да од 1912.године до данас кроз историју српског народа, историју државе Србије, па и историју Лепосавића, пролазило много страних војски али смо као народ увек успевали да се ослободимо од туђе војничке чизме и да поново задобијемо слободу“, рекао је начелник Косовскомитровачког округа Славко Симић.
„Полагајући цвеће у знак сећања на страдале грађане општине Лепосавић, који су дали своје животе бранећи отаџбину током ратних дејстава на Косову и Метохији пре 21 годину, искрено доживљавамо као ненадокнадив губитак који су претрпеле породице, њихови суграђани али и ми сви као народ. Морамо дати све од себе да се не понови у временима која долазе“, рекао је помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију Борислав Тајић.
„Много значи када на путу ка успеху који са собом носи бројна одрицања, много труда и рада имате некога који ће вам на било који начин помоћи. Ово је за нас једна велика сатисфакција, један подстрек за даљи рад, да и будућности наставимо да се трудимо и да радимо на себи. Али исто тако, да ће наша општина као што је то и до сада био случај и по завршетку студија бити ту за нас“, рекла је Анђела Нићифоровић.
Поводом Дана општине, општина Лепосавић је наградила мајке са четворо и више деце, ђаке генерација основних и средњих школа, надпросечне студенте завршних година, као и Октобарску награду као посебни вид признања

Погледајте и ову вест

Парастосом и полагањем венаца обележена годишњица почетка НАТО агресије

Поводом 24. годишњице од почетка НАТО бомбардовања на Савезну Републику Југославију, код споменика Палим борцима …