среда, 22.мај 2024
АКТУЕЛНО

Општина Лепосавић: значајно побољшање услова живота на селу

Градоначелник општине Лепосавић Зоран Тодић, директор Канцеларије за питања заједница Иван Милојевић и начелник Косовскомитровачког управног округа Славко Симић обишли су радове на реконструкцији и асфалтирању сеоског пута у селу Остраће који се реализује на две деонице, према засеоку Парлин Поток у дужини од 1000 метара у оквиру пројекта „Реконструкција локалних некатегорисаних путева на територији општине Лепосавић и до новоизграђене цркве у дужини од 600 метара у сарадњи са Министарством за регионални развој.„Данас се ради на асфалтирању, 1000 метара у селу Остраће, за шта је средства обезбедила општина Лепосавић, а такође се ради и на асфалтирању путног правца до новоизграђеног храма у дужини од 600 метара, а средства смо обезбедили у сарадњи са Министарством за регионални развој“, рекао је Тодић.
„Осим реконструкције и асфалтирања путних праваца, интезивно се ради на постављању уличне расвете за потребе мештана села Белуће и села Кратина, такође се ради на канализационим колектору у Месној заједници Сочаница, изградњи ученичког дома у Лешку, санацији кишних колектора на територији Месне заједнице Лепосавић. Поред тога би истакао интезиван рад на станоградњи, где смо током претходне две године изградили седам стамбених зграда, за шта је средства обезбедила Влада Републике Србије. У претходном периоду реконструисали смо три основне школе и средњу школу „Никола Тесла“ у Лепосавићу. Наша општина је велико градилиште, ради се пуним капацитетима, а убеђен сам да ћемо наставити и у наредном периоду истим интезитетом, да радимо и градимо, да стварамо боље услове за наше грађане“, истакао је градоначелник Тодић.
„Интезивно се ради на реализацији инвестиционог стратешког плана председника Вучића и Владе Републике Србије, да се помогне сваком селу , сваком домаћинству, човеку, сваком детету. Тај рад је видљив на терену, препознатљив код народа и народ то цени и поштује, што су показали у претходном периоду и што ће показати и у будућности“, рекао је начелник Косовскомитровачког управног округа Славко Симић.
„За време мандата министра за регионални развој, у сарадњи са општинским руководством препознали смо потребе општине Лепосавић, Месне заједнице Лешак и села Остраће и определили средства за асфалтирање деонице до новоизграђеног храма. Свесни смо чињенице, да је наша општина велика, разуђена, да су се мештани сусретали са многобројним проблемима у претходном периоду, али корак по корак , стварамо боље услове живота, што ћемо интезивније радити у времену испред нас“, рекао је директор Канцеларије за питања заједница Иван Милојевић.
„Овај асфалт нам много значи, 54 године колико имам, сањам о овом асфалту, да функционишемо нормално. Посебан значај има за нашу децу, много ће им олакшати живот и створити боље услове. Веома сам захвалан држави Србији и руководству општине Лепосавић“, рекао је један од мештана села Остраће.

Погледајте и ову вест

Уручене саднице воћа пољопривредним произвођачима из општине Лепосавић

Члан Привременог органа општине Лепосавић Стеван Петронијевић са сарадницима из општинске службе за  пољопривреду уручили …