уторак, 28.март 2023
АКТУЕЛНО

Пчеларима из Лепосавића уручена вредна опрема

Председник општине Лепосавић Зоран Тодић уручио је данас вредну опрему за 106 пчелара из општине Лепосавић на основу Конкурса за доделу подстицаја за инвестиције у физичку имовину за подршку развоју и опоравку пољопривредне производње који општина Лепосавић спроводи у сарадњи са Канцеларијом за Косово и Метохију. Овим пакетом подстицајних средстава помоћи пчеларима са територије општине Лепосавић подразумева доделу 725 ројева пчела, 857 кошница и друге опреме неопходне за бављење пчеларством. Вредност уручене опреме је 19.023.430 динара.

Овом приликом председник Тодић је поручио пчеларима да ће Општина Лепосавић у сарадњи са Канцеларијом за Косово и Метохију Владе Републике Србије наставити да улаже и помаже развој пчеларства, као и осталих грана пољопривреде.

„Захваљујући држави Србији и Канцеларији за Косово и Метохију успешно смо реализовали и овај Јавни позив за доделу подстицајних средстава и помогли нашим пољопривредницима. Увидели смо да је пчеларство у успону у нашој општини и да све већи број наших мештана одлучује да се бави овом пољопривредном граном и у складу са тим смо деловали. Ми у пољопривреди видимо шансу за развој наше општине обзиром на све природне потенцијале и предуслове које имамо. Наравно, све то је могуће само уз несебичну помоћ и подршку Канцеларије за КиМ и наше државе Србије“ рекао је Тодић.

Добитници подстицаја захвалили су се председнику Тодићу и Канцеларији за Косово и Метохију што су препознали потребу и уручили им значајну помоћ како би могли да унапреде и прошире производњу пчелињих производа.

Погледајте и ову вест

Разноврсна понуда општине Лепосавић представљена на 44. Међународном Сајму туризма у Београду

Последњег дана 44. Међународног Сајма туризма у Београду на штанду Канцеларије за Косово и Метохију …