недеља, 19.мај 2024
АКТУЕЛНО

Почела расподела пакета помоћи за социјално угрожене породице које је обезбедила Канцеларија за Косово и Метохију

Члан Привременог органа општине Лепосавић Стеван Петронијевић и представници Канцеларије за Косово и Метохију обишли су социјално угрожене породице у општини Лепосавић и заједно са представницима и волонтерима Црвеног крста Лепосавић уручили им пакете помоћи. Средствима Канцеларије за КиМ обезбеђено је 550 пакета помоћи, за 480 породица.

Јован Берић из Канцеларије за Косово и Метохију истакао је да ће Канцеларија за КиМ наставити да води рачуна о свакој породици на Косову и Метохији.

„Током фебруара биће дистрибуирано преко 8000 пакета хране и хигијене на целокупној територији Косова и Метохије. Наиме, у сарадњи са Покрајинском  организацијом Црвеног крста биће дистрибуирани пакети помоћи у свим општинама. Свесни смо ситуације да се угроженост становништва овде не огледа само у материјалној сфери, већ су им угрожена и друга права и достојанство људи“, рекао је Берић.

У име општине Лепосавић предстваницима Канцеларије за КиМ захвалио се члан већа Стеван Петронијевић, поручивши да ће општина Лепосавић у сарадњи са Канцеларијом тежити ка стварању квалитетнијих услова за живот у нашој општини.

„Захваљујући Канцеларији за КиМ, Црвеном крсту КиМ, данас смо кренули са расподелом 550 пакета хуманитарне помоћи за око 480 породица социјално угрожених и интерно расељених који живе на територији Лепосавића. Волонтери Црвеног крста обићи ће и поделити пакете у свим деловима наше општине. Данас смо посетили две седмочлане породице које су смештене у кућама које су изгађене средствима Канцеларија за КиМ и поделили пакете“, истакао је Петронијевић.

Породице којима је помоћ данас уручена помоћ у виду пакета  изразили су велику захвалност Канцеларији за Косово и Метохију и општинском руководству на константној бризи и подршци.

Погледајте и ову вест

Обележена храмовна и општинска слава у Лепосавићу

У Лепосавићу је данас обележена општинска и храмовна славу Свети Василије Острошки, заштитник ове најсеверније …