среда, 22.мај 2024
АКТУЕЛНО

Председник Тодић честитао Светог Трифуна, заштитника винограда и виноградара

Председник Привременог органа општине Лепосавић Зоран Тодић са сарадницима присуствовао је сечењу славског колача и орезивању чокота у винограду винарије „Лакићевић“ у селу Кутње, поводом празника Светог Трифуна, славе свих виноградара.

Овом приликом председник Тодић честитао је празник свим виноградарима са жељом да година пред нама буде родна и успешна.

„Данас смо овде у виногорју породице Лакићевић, да заједно са њима обележимо данашњи велики празник и заштитника виноградара. На територији наше општине све је више засада винове лозе. Радује нас чињеница да су наши мештани препознали природни потенцијал и да расте интересовање за подизањем нових винограда. Општина Лепосавић ће и у будућем периоду, у сарадњи са државом Србијом и Канцеларијом за КиМ, помагати нашим виноградарима како би проширили своје засаде и олакшали производњу“ рекао је Тодић.

Данашњи домаћини захвалили су се општинском руководству на помоћи и подршци коју су имали у претходном периоду.

Вина произведена у Лепосавићу призната су широм света. Винарија „Лакићевић“ добитник је многих признања за квалитет вина на међународним такмичењима. Поред њих озбиљније засаде винове лозе има винарија Јевремовић, Радосављевић и Антонијевић.

Погледајте и ову вест

Обележена храмовна и општинска слава у Лепосавићу

У Лепосавићу је данас обележена општинска и храмовна славу Свети Василије Острошки, заштитник ове најсеверније …