недеља, 21.април 2024
АКТУЕЛНО

Подељени светосавски пакетићи за децу од првог до четвртог разреда у Лепосавићу, Лешку и Сочаници

Помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију Душица Николић, председник Привремног органа општине Лепосавић Зоран Тодић и начелник Косовско-митровачког управног округа Славко Симић присуствовали су резању славског колача у ОШ „Вук Караџић“ у Сочаници поводом обележаваења школске славе Светог Саве и том приликом поделили 700 пакетића деци од првог до четвртог разреда која похађају ОШ „Вук Караџић“ у Сочаници, ОШ „Стана Бачанин“ у Лешку и ОШ „Лепосавић“ у Лепосавићу.
„Задовољство ми је да данас, када славимо нашег просветитеља Светог Саву, будем овде на Косову и Метохији са нашом децом и нашим просветним радницима. Канцеларија за Косово и Метохију је у претходном периоду уложила доста у обезбеђивању наставних средстава за стварање нормалних услова за нашу децу на Косову и Метохији, тако се да се они никако не разликују од начина образовања деце у другим градовима централне Србије. Канцеларија за Косово и Метохију ће наставити и у свом будућем раду да се труди да максимално пружи подршку образовном систему на КиМ. Овом приликом би се захвалила и честитала свим просветним радницима славу Светог Саву, да им се захвалим и честитам, као херојима, јер су просветни радници наши хероји, који су поред наших лекара, претходну годину издражали херојски и изнели тежак задатак у образовању и васпитању наше деце“, рекла је помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију Душица Николић.
„Општина Лепосавић у сарадњи са Канцеларијом за Косово и Метохију, данас је уручила поклон пакетиће деци од првог до четврог разреда у све три основне школе, у Лепосавићу, Лешку и Сочаници. Чинимо све да створимо боље и квалитетније услове, за боравак наше деце и просветних радника у школским и предшколским установама. Данас је Свети Сава. Прошло је осам векова, осам векова од када је зацртан пут светосавља. Ми данас имамо обавезу да тим путем наставимо и даље. На просветним радницима је један велики задатак, јер они преносе знање нашим најмлађим становницима, а они су будућност нас као народа. На нама је да следимо пут који је зацртао Свети Сава, пут мира, пут слободе, пут идентетита српског народа. Чинимо све да овај празник и сваки други дан проводимо у миру, а то не би успели без помоћи и подршке државе Србије. Свим просветним радницима, ђацима, желим добро здравље, у овој школској години, да пандемија корона вируса буде иза нас, да наредну школску годину дочекамо без ових проблема. Морамо да верујемо да ће доћи бољи дани и да ћемо сви заједно успети да одговоримо свим изазовима“, рекао је председник Привременог органа општине Лепосавић Зоран Тодић.
„Свим ученицима и просветним радницима желим да честитам школску славу Светог Саву, данас је велики дан зато што прослављамо првог српског архиепископа, просветитеља и државника. Он нам је у наследство оставио највеће вредности које нас стално опомињу да будемо верници, сложни, јединствени, марљиви, радни, јер је то једини путоказ којим ћемо победити све проблеме и све изазове којим се суочавамо. Оно што је веома значајно данас, јесте да су данас на овај велики дан, са нама представници Владине Канцеларије за Косово и Метохију, јер знамо да је држава протекле три године инвестирала управо у образовање и инвестирала у сваког нашег ученика, сваког просветног радника. Инвестира се сваког дана у школе, у образовање, школску инфраструктуру и инвестира се у сваку српску средину. То је веома значајно јер је држава препознала наше проблеме, препознала да инвестирањем у образовни систем, држава инвестира у опстанак и будућност наше деце и нашег народа на овим просторима. Остајемо јединствени, заједно уз помоћ и подршку наше државе Србије, председника Александра Вучића победићемо све проблеме, све изазове, сачуваћемо наш образовни систем и сваку српску институцију на Косову и Метохији“, рекао је начелник косовско митровачког управног округа Славко Симић.

Погледајте и ову вест

Парастосом и полагањем венаца обележена годишњица почетка НАТО агресије

Поводом 24. годишњице од почетка НАТО бомбардовања на Савезну Републику Југославију, код споменика Палим борцима …