субота, 13.јул 2024
АКТУЕЛНО

Додељени Светосавски пакетићи малишанима ПУ „Наша радост“ у Лепосавићу

Председник општине Лепосавић Зоран Тодић са сараднцима и представници општине Гроцка, обишли су децу у предшколској установи „Наша радост“ и поводом Светог Саве уручили им слатке пакетиће.„Имамо изузетну сарадњу, не само са општином Гроцка већ са многим градовима и општинама како из централне Србије, тако и са простора Аутономне Покрајине Војводина. Сам њихов долазак да буду са нама овде уочи сутрашњег празника Светог Саве, много више значи него било који поклон, али свакако овој дечици значе ови слатки пакетићи. Наравно, ту су и наши пријатељи из многих градова, многих општина, из читаве Србије, Републике Српске, држава Србија, Канцеларија за Косово и Метохију, која је ове године већ обезбедила и усарадњи са општином уручила слатке пакете за предшколце у све три предшколске установе у Лепосавићу, Лешку и Сочаници. Имали смо и божићне и новогодишње пакетиће које је обезбедила наша братска општина Стара Пазова, коју предводи наш велики пријатељ Ђорђе Радиновић“, рекао је председник општине Лепосавић Зоран Тодић.“Свој деци, ученицима и просветним радницима срдачно честитам шлолску славу – Савиндан, са жељом да истрају на путу васпитања и образовања у духу светосавља јер једино је то прави начин да достојно наставимо просветитељске традиције које је започео Свети Сава“, истакао је председник Тодић.
„Данас смо донели око 500 пакетића, 300 остављамо у предшколској установи у Лепосавићу, 85 пакетића шаљемо у општини Ново Брдо основној школи „Доситеј Обрадовић“, а 110 пакетића шаљемо у Косовску Каменицу, где ћемо поделити нашим најмлађим суграђанима. Општина Гроцка ће наредних година наставити да помаже српске средине на Косову и Метохији, све у складу са политиком коју води наш председник Александар Вучић“, рекао је Миленко Буквић из општине Гроцка.
„Ми смо као установа веома задовољни, што су у овим моментима епидемије мислили на нас и дошли да нас посете . Наши малишани не добијају први пут поклон пакетиће, у овој години смо добили поклон пакетић од представника општине Лепосавић и Канцеларије за Косово и Метохију“, рекла је директор ПУ „Наша радост“ Зорица Јовановић.
Деца из ПУ „Наша радост“ за представнике општине Лепосавић и госте из општине Гроцка приредили су пригодан културни-уметнички програм поводом обележавања Светог Саве.

Погледајте и ову вест

Аудиција “СРБИЈА У РИТМУ ЕВРОПЕ” у понедељак у Лепосавићу

Аудиција за највећи телевизијски формат овога типа у Европи у организацији ТВ PRVA под називом …