четвртак, 25.јул 2024
АКТУЕЛНО

Poziv za dodelu grantova

Organizacija Čovek u nevolji Kosovo objavljuje poziv za predloge projekata koji se bave posledicama epidemije KOVID-19 u pet opština na Kosovu.

Dodelom bespovratnih sredstava podržaće se inicijative na lokalnom nivou koje pomažu u suočavanju sa posledicama KOVID-19 na lokalne zajednice, bez obzira na etnička razdvajanja. Mali grantovi do 25.000 evra biće odobreni za projekte koji se realizuju u Gnjilanu, Leposaviću, Lipljanu, Štrpcu i Peći.

Tekst sa uslovima poziva, kao i potrebni formulari na tri jezika (srpski, albanski, engleski) mogu se preuzeti na na https://www.clovekvtisni.cz/en/small-grants-scheme-for-communities-in-kosovo-7314gp  a sva pitanja mogu se uputiti na alved.grants@peopleinneed.cz.

Organizacija Čovek u nevolji očekuje predloge projekata koji se bave rodnom nejednakošću na lokalnom nivou, posebno proizašlim iz krize KOVID-19, zatim projekte koji ublažavaju poteškoće povezane sa KOVID-19 i izazove za određene ranjive (manjinske) grupe, kao i predloge saradnje sa lokalnim vlastima u ovim pitanjima. Projekti bi trebalo da podstiču građanski aktivizam na lokalnom nivou, građansku participaciju ili rad u zajednici.

Posebno se ohrabruju organizacije i inicijative koje vode ili predstavljaju žene da se prijave.

Dodela bespovratnih sredstava deo je projekta ALVED Amplifying Local Voices for Equitable Development, koji finansijski podržava vlada Velike Britanije (Government’s Conflict, Stability and Security Fund CSSF). Projekat sprovode Inicijativa za mirne promene (Peaceful Change initiative PCi) i Čovek u nevolji, u bliskom partnerstvu sa Građanskim inicijativama, Mrežom vršnjačkih edukatora PEN i NVO Aktiv.

Čovek u nevolji – People in Need (PIN) je češka neprofitna, nevladina organizacija koja obezbeđuje humanitarnu i razvojnu pomoć u više od 30 zemalja širom sveta. Na Zapadnom Balkanu, PIN je prepoznatljiv po pružanju hitne pomoći izbeglicama i migrantima. PIN ima kancelarije u Bosni i Hercegovini, Srbiji, na Kosovu (koja pokriva Severnu Makedoniju) i podržava projekte dobrog upravljanja, deinstitucionalizacije i uključivanja osoba sa invaliditetom i inkluzivnog obrazovanja.

Na sledećem linku možete preuzeti sve potrebne formulare  na  engleskom srpskom i albanskom jeziku :

https://www.clovekvtisni.cz/en/small-grants-scheme-for-communities-in-kosovo-7314gp

 

 

Погледајте и ову вест

Уручене саднице воћа пољопривредним произвођачима из општине Лепосавић

Члан Привременог органа општине Лепосавић Стеван Петронијевић са сарадницима из општинске службе за  пољопривреду уручили …