субота, 25.мај 2024
АКТУЕЛНО

Поводом Дечије недеље, председник Тодић посетио Предшколску установу „Весело детињство“ у Лешку

У оквиру Дечије недеље, највеће националне манифестације за заштиту и промоцију дечијих права која се ове године одржава под слоганом „Шта детету треба да расте до неба?!“, председник општине Лепосавић Зоран Тодић са сарадницима посетио је малишане у Предшколској установи „Весело детињство“ у Лешку.

Председник Тодић честитао је најмлађим суграђанима Дечију недељу са жељом да детињство проведу што безбрижније и срећније. Како би време у Предшколској установи провели на квалитетнији и занимљивији начин, председник је малишанима уручио скромне поклоне у виду бојанки и дрвених бојица.

„Не постоји ништа лепше него бити у друштву ових малишана и видети осмех на њиховим лицима. Ова деца су наша будућност, а на нама је да им створимо што квалитетније услове за безбедно и безбрижно одрастање и школовање. Локална самоуправа посебан акценат ставља на права и заштиту деце, водићи рачуна о сваком детету. Ми ћемо и даље наставити да помажемо и организујемо низ активности, а све у циљу срећнијег детињства ове деце“ рекао је Тодић.

Малишани и запослени из ПУ „Весело детињство“ захвалили су председику Тодићу на посети и поклонима, али и несебичној помоћи која локална самоупрва упућује овој образовној установи.

Дечија недеља традиционално се обележава сваке године у првој недељи октобра, различитим активностима у циљу скретања пажње најшире јавности на права и потребе деце.

Погледајте и ову вест

Низом спортских и културних активности обележена храмовна и општинска слава

У оквиру обележавања храмовне и општинске славе Св.Василије Острошки, у Лепосавићу је одржана 18.по реду …