петак, 21.јун 2024
АКТУЕЛНО
ликовна колонија 2022

Председник Тодић присуствовао отварању Међународне ликовне колоније „Копаоник 2022“

У холу Центра за културу „Сава Дечанац“ у Лепосавићу, уз богат културно-уметнички програм, свечано је отворена 15. Међународна ликовна колонија „Копаоник 2022“. Учешће на овогодишњој Међународној ликовној колонији узели су уметници из Турске, Бугарске, Северне Македоније, Хрватске, Црне Горе, Централне Србије и Косова и Метохије.
Председник општине Лепосавић Зоран Тодић са сарадницима присутвовао је свечаном отварању и том приликом пожелео добродошлицу ликовним уметницима, нагласивши да ће општина Лепосавић наставити да подржава и помаже ову и друге културно – уметничке манифестације.
„Петнаести пут по реду Лепосавић је домаћин истакнутим ликовним уметницима из земље и региона. Драго нам је што сте део ове ликовне колоније и што пружате могућност нашим мештанима да уживају у вашим уметничким остварењима. Ми ћемо као локална самоуправа, уз подршку Канцеларије за Косово и Метохију и Министарства за културу и информисање Владе Републике Србије, наставити са подршком у организацији свих културних манифестација које се одржавају у нашој општини“, рекао је Тодић.
Међународну ликовну колонију отворио је директор Центра за културу „Сава Дечанац“ Гојко Миливојевић, који се овом приликом захвалио уметницима на узетом учешћу, као и локалној самоуправи на помоћи и подршци.
Наредних дана, све до 08.10. у галеријском простору уметници ће, инспирисани лепотама нашег краја стварати своја дела, где ће на крају радном изложбом публика моћи да се упозна са њиховим ликовним остварењима.
Покровитељи Међународне ликовне колоније „Копаоник 2022“ су Министарство културе и информисања Владе Репулике Србије и Општина Лепосавић.

Погледајте и ову вест

Одржана традиционална акција „За лепшу и здраву животну средину“

И ове године Општина Лепосавић организовала је традиционалну акцију уређења  урбаних насеља Лепосавић, Сочаница и …