среда, 24.јул 2024
АКТУЕЛНО

Председник Тодић уручио је опрему предшколским и школским установа са територије општине Лепосавић

Председник Привременог органа општине Лепосавић Зоран Тодић са сарадницима уручио је рачунарску опрему и белу технику предшколским и школским установа са територије општине Лепосавић.„Данас смо предшколским и школским установама са територије наше општине уручили компјутере, штампаче, скенере, пројекторе и осталу компјутерску опрему, као и белу технику предшколским установама како би унапредили рад кухиња у установама које похађају наши најмлађи суграђани. Ово је још један доказ да је држава Србија сваког дана све више и јаче уз свој народ на Косову и Метохији. Улагање у образовни систем је улагање у будућност, а у периоду испред нас улагаћемо још више како би створили што боље и квалитетније услове и образовни систем унапредили, како на територији општине Лепосавић тако и у осталим срединама на Косову и Метохији.Велико хвала држави Србији, нашем председнику Александру Вучићу, Канцеларији за Косово и Метохију која је задужена да води политику наше државе на простору Косова и Метохије а чији су представници свакодневно са нама на терену и заједничким снагама радимо на решавању проблема наших становника“, рекао је председник Привременог органа општине Лепосавић Зоран Тодић.
„Захвљајујем се Канцеларији за Косово и Метохију, нашој локалној самоуправи на челу са нашим председником Зораном Тодићем и наравно држави Србији на помоћи у виду рачунарске опреме, која ће свима нама значити у нашем будућем раду, а која ће олакшати рад мојих колега и учинити да он буде ефикаснији, ажурнији и квалитетнији. Ми ћемо се као установа трудити да њихово поверење и подршку коју нам свакодневно пружају, оправдамо још квалитетнијим радом“, рекла је директор ПУ „Бамби“ из Сочанице Ивана Антонијевић.
„С обзиром да је ово установа која ради са децом од 6 месеци до поласка у школу, ова опрема нам је била неопходна. Овом приликом се захваљујем Канцеларији за Косово и Метохију која је издвојила значајна средства и захваљујући њима ми ћемо умногоме побољшати васпитно-образовни рад и сам рад наше установе“, рекла је директор ПУ „Наша радост“ Зорица Јовановић.
„Пре свега желим да се захвалим Влади Републике Србије, Канцеларији за Косово и Метохију на свим пројектима који су реализовани у нашој школи да би унапредили васпитно-образовни процес. Владина Канцеларија за Косово и Метохију је била увек уз наш народ, тако је било и тако ће и остати“, рекао је директор средње школе „Никола Тесла“ Слађан Радовић.
Рачунарска опрема и бела техника обезбеђени средствима Канцеларије за Косово и Метохију додељени су ПУ „Наша радост“ из Лепосавића, ПУ „Бамби“ из Сочанице, Основној школи „Стана Бачанин“ из Лешка, Основној школи „Вук Караџић“ из Сочанице и средњој школи „Никола Тесла“ из Лепосавића.

Погледајте и ову вест

Парастосом и полагањем венаца обележена годишњица почетка НАТО агресије

Поводом 24. годишњице од почетка НАТО бомбардовања на Савезну Републику Југославију, код споменика Палим борцима …