понедељак, 4.март 2024
АКТУЕЛНО

Тодић: Запошљавање младих приоритет општинског руководства и државе Србије

Председник Привременог органа општине Лепосавић Зоран Тодић и в.д директора Покрајинске службе за запошљавање АП Kосова и Метохије Верица Ћеранић доделили су у 60 уговора лицима која ће бити ангажована по основу програма ‘Моја прва плата’.„Данас смо у Лепосавићу у оквиру програма „Моја прва плата“ а који спроводи Национална службе за запошљавање доделили Уговоре за 60 наших становника, младих људи којима је ово прво радно искуство и оно што је јако битно, држава Србија улагањем у запошљавање младих, улагањем у инфраструктуру, улаже у стварање што квалитетнијих и бољих услова за опстанак српског народа на Косову и Метохији, тај бољитак осећају и становници наше општине“, рекао је председник Привременог органа општине Лепосавић Зоран Тодић. „Данас је 60 лица са подручја општине Лепосавић укључено кроз овај пројекат уз подршку Владе Републике Србије и надлежног министарства, као и уз подршку председника Александра Вучића. Надам се да су деца јако срећа и задовољна, да ће у наредних 9 месеци стећи нека нова знања која ће им дати шансу да буду конкурентни на тржишту рада“, рекла је в.д директора Покрајинске службе за запошљавање АП Kосова и Метохије Верица Ћеранић.
„Дивно је када ми млади,видимо да смо подржани од државе Србије и руководства наше општине. Моја прва плата, пружа нам велику могућност и шансу за даље запошљавање, даље напредовање у послу“, рекао је Младен Миленковић.
У циљу подстицања запошљавања младих, Национална служба за запошљавање расписала је Јавни позив за учешће у програму ‘Моја прва плата’, који је био предвиђен за лица испод 30 година која немају радног искуства и имају стечено високо и средње образовање. Уговори који су данас додељени потписани су на период од 9 месеци и поменута лица ће за тај период остваривати надокнаду у висини од 20000 динара са средњом и 24000 динара са високом стручном спремом.

Погледајте и ову вест

Додела подстицаја за подршку развоју пољопривреде – прерађивачке индустрије, привреде и предузетништва на територији АП Косово и Метохија

Привремени орган општине Лепосавић обавештава све заинтересоване да је данас, 03.03.2023. године, расписан конкурс за …