петак, 14.јун 2024
АКТУЕЛНО

Радом и изградњом, стварамо услове за боље сутра

Председник општине Лепосавић Зоран Тодић са сарадницима обишао је данас радове на реконструкцији и асфалтирању Карађорђеве улице у Лешку, са двe приступнe улице укупне дужине 515 м, као и завршене радове на реконструкцији и асфалтирању наставка улице Гојка Бачанина у насељу Грађебац изнад Пољопривредне школе, у дужини од 140 м.
“ И поред свих изазова и проблема који су нас пратили и прате нас током читаве ове године, успећемо да реализујемо све инфраструктурне капиталне пројекте који су били предвиђени буџетом општине Лепосавић за 2020. годину. То је свакако успех за све нас, а посебно за наше мештане, с обзиром да знамо са чиме смо се све суочавали услед епидемије корона вируса. Данас присуствујемо извођењу завршних радова на реконструкцији и санацији Карађорђеве улице у Лешку. Такође, у склопу овог пројекта успели смо да реконструишемо и ове приступне улице које ће свакако побољшати квалитет живота људи који су саградили у овом насељу своје домове. Такође, асфалтирали смо у наставку улицу Гојка Бачанина где је дошло до изградње неколико нових кућа. Једноставно, то је наша дужност и обавеза да све радимо у интересу наших грађана.
Можете и сами да се уверите колико значи нашим становницима када асфалт дође до сваког дома, сваке куће, видимо да су људи задовољни, и оно што је најважније видимо радост на лицима наших најмлађих, а видимо да има пуно младих, да има деце која живе са својим породицама у овом насељу. Поред асфалтирања поменутих улица, решен је и вишегодишњи проблем атмосферских вода изградњом кишних колектора. Оно што могу да кажем и да обећам је да ћемо овако наставити и у наредном периоду и да реализујемо, пре свега, буџет који је предвиђен за 2020. годину у потпуности, односно у целини“, истакао је овом приликом председник општине Лепосавић, Зоран Тодић.О значају ове инвестиције говорио је у име становника поменутих улица један од грађана Лешка и члан Привременог органа општине Лепосавић, Сретко Симоновић, који је рекао да је изузетно добро то што је реализацијом овог пројекта решен велики проблем, јер је уз асфалтирање улица, решено и питање канализације готово ове главне улице која је увек плављена водом и стваране су велике баре. Такође, урађен је и део улица у насељу које је било практично дивље насеље, у склопу чијег је асфалтирања решено и питање канализације и снабдевања електричном енергијом за поједина домаћинства, додавши да ће се заједно са комплексом Ученичког дома затворити једна лепа урбана конструкција овог насеља.
Становници поменутих улица у насељу Грађевац нису крили радост и срећу добијањем модерног и пристојног окружења, указавши велику захвалност руководству општине Лепосавоћ на разумевању, раду и труду који се како истичу и те како види не само данас у Лешку већ сваког дана и у осталим селима и насељима наше опшине.

Погледајте и ову вест

Уручене саднице воћа пољопривредним произвођачима из општине Лепосавић

Члан Привременог органа општине Лепосавић Стеван Петронијевић са сарадницима из општинске службе за  пољопривреду уручили …