недеља, 12.јул 2020
Насловна / Догађаји / Регионална изложба говеда сименталске расе

Регионална изложба говеда сименталске расе

Дванаеста региона пољопривредна изложба говеда сименталске расе на базену “Престиж” у Лешку окупила је велики број сточара из подножја Копаоника, Рогозне и долине Ибра. Учеснике и посетиоце поздравио је директор Пољопривреде школе Приштина Лешак Ивица Михајловић. Он је посебно нагласио да је организовањем ове манифестације подигнут број сточних грла на овом простору и да радује чињеница да годинама организацију материјално помаже Канцеларија за Косово и Метохију и општина Лепосавић.

Градоначелник Лепосавића Драган Јаблановић је рекао да је срећан што се једна оваква смотра, која доприноси развоју сточарства, одржава на овом простору. Он је посебно нагласио да наредних година учешће узму сви сточари на Косову и Метохији.

Око шесдесет грла сименталске расе у категоријама стеоне јунице, првотелке, краве и бикови изложили су сточари овог региона, а стручни жири имао је задатак да одабере најбоље.

Прво место у категори јуница освојило је грло Дуња, власништво Дарка Ракочевића из Камена код Лешка. У категорији крава победила је Нетка власника Диконија Аврамовића из Стрмца код Лешка.

На Пољопривредној изложби у Лешку своје производе представили су и Индустрија меса “Ком” Лешак и Фабрика отковака “Лола” Лешак.
Организатори и ове дванаесте пољопривреде смотре су Канцеларија за Косово и Метохију, општина Лепосавић и Пољопривредна школа Приштина Лешак.

Погледајте и ову вест

Локализовани пожари на територији општине Лепосавић;Председник Тодић обишао угрожене породице

У току јучерашњег дана на територији општине Лепосавић је услед олујног ветра дошло до избијања …