понедељак, 20.мај 2024
АКТУЕЛНО

Регионална изложба говеда сименталске расе

Дванаеста региона пољопривредна изложба говеда сименталске расе на базену „Престиж“ у Лешку окупила је велики број сточара из подножја Копаоника, Рогозне и долине Ибра. Учеснике и посетиоце поздравио је директор Пољопривреде школе Приштина Лешак Ивица Михајловић. Он је посебно нагласио да је организовањем ове манифестације подигнут број сточних грла на овом простору и да радује чињеница да годинама организацију материјално помаже Канцеларија за Косово и Метохију и општина Лепосавић.

Градоначелник Лепосавића Драган Јаблановић је рекао да је срећан што се једна оваква смотра, која доприноси развоју сточарства, одржава на овом простору. Он је посебно нагласио да наредних година учешће узму сви сточари на Косову и Метохији.

Око шесдесет грла сименталске расе у категоријама стеоне јунице, првотелке, краве и бикови изложили су сточари овог региона, а стручни жири имао је задатак да одабере најбоље.

Прво место у категори јуница освојило је грло Дуња, власништво Дарка Ракочевића из Камена код Лешка. У категорији крава победила је Нетка власника Диконија Аврамовића из Стрмца код Лешка.

На Пољопривредној изложби у Лешку своје производе представили су и Индустрија меса „Ком“ Лешак и Фабрика отковака „Лола“ Лешак.
Организатори и ове дванаесте пољопривреде смотре су Канцеларија за Косово и Метохију, општина Лепосавић и Пољопривредна школа Приштина Лешак.

Погледајте и ову вест

Председник Тодић честитао Светог Трифуна, заштитника винограда и виноградара

Председник Привременог органа општине Лепосавић Зоран Тодић са сарадницима присуствовао је сечењу славског колача и …