недеља, 19.мај 2024
АКТУЕЛНО

Школски прибор за ђаке из Лепосавића од вршњака из Јужнобачког округа

Председник Привременог органа општине Лепосавић Зоран Тодић и начелник Косовскомитровачког управног округа Славко Симић са сарадницима, организовали су састанак у згради општине Лепосавић са начелником Јужнобачког управног округа Миланом Новаковићем и директорима основних и средњих школа из Новог Сада.„Ово постаје традиција, пријатељство траје већ седам година. Данас смо угостили начелника Јужнобачког округа и директоре основне школе и гимназије „Лаза Костић“ из Новог Сада. Састанку су присуствовали и директори основних и средњих школа са територије општине Лепосавић јер је наш задатак да спојимо, да повежемо наше школе са школама у Новом Саду, то смо радили у прошлости, то ћемо радити у времену испред нас.
     Данас један леп гест, где су деца, ђаци, основних и средњих школа Јужнобачког округа прикупили пакете школског прибора, које су наменили својим вршњацима на територији општине Лепосавић и уопште Косова и Метохије, тачније у општини Грачаница где ће делегација обићи децу основних и средњих школа са територије општина Грачаница којима ће уручити поклоне. Велику захвалност дугујемо начелнику округа, директорима школа, пре свега захвалност деци са територије Јужнобачког округа, који мисле на своје вршњаке. Много више од самих поклона значи присуство и брига наших пријатеља, пре свега господина Новаковића за српски народ, што нама много значи. Наравно, ту је и наша држава, која свакодневно брине и помаже становништву са простора Косова и Метохије“, рекао је председник општине Лепосавић Зоран Тодић.
    „Велико је задовољство да смо овде поново са вама, већ седму годину како бачки управни округ заједно са децом са подручја Јужнобачког округа, децом из основних и средњих школа сакупља школски прибор. Ово године смо за Основну школу „Стана Бачанин“ у Лешку обезбедили 250 пакета школског прибора. Највећа вредност ове акције коју заједно радимо са децом из основних и средњих школа, је јединство и тај осећај деце и њихових родитеља да помогну својим другарима са подручја Косова и Метохије. Није помоћ само у питању него је пажња, знају да имају своје другаре и то је нешто што ми те младе нараштаје учимо јединству, припадности држави Србији, да знају све делове своје државе а са друге стране јединство нам је најважније у овој политици и уколико децу не будемо васпитавали у том духу нећемо имати будућност а на овај начин имамо светлу будућност и политику коју спроводи наш председник и наша Влада је та која нам даје чврсте гаранције, да управо ови млади нараштаји су наша највећа вредност и будућност. Зато њима поклањамо пажњу и трудимо се да сваке године обиђемо по неку нову основну и средњу школу, да поразговарамо са децом, родитељима, наставницима, професорима, како би пренели утиске када се вратимо назад за Нови Сад и Јужнобачки округ“, рекао је наченик Јужнобачког управног оркуга Милан Новаковић.
     „Данас су нас информисали и начелник Косовско-митровачког управног оруга и председник општине Лепосавић о свему ономе о чему се ради. Носимо јако лепе утиске, утиске о врло организованој активности на свему ономе што се ради, и по свему судећи има будућности за српски народ на Косову и Метохији“, додао је Новаковић.
     „Нема веће среће и задовољства него када смо у прилици да помогнемо нашим школама, нашој деци, још већа срећа и задовољство је када се њихови вршњаци из Србије окупе заједно око једне идеје да помогну својим вршњацима на Косову и Метохији. Пре свега за такву једну иницијативу, захвални смо начелнику Јужнобачког управног округа Милану Новаковићу, директорима школа општинама којима припадају. Имамо једну одличну дугогодишњу сарадњу и пријатељство са њима и надамо се да ће та координација и сарадња бити још јача, још снажнија, како би покретали још идеја, иницијатива, да превазиђемо све проблеме и изазове са којима се суочавамо. Ми настављамо овде уз помоћ државе Србије, уз помоћ Владе Републике Србије и председника Александра Вучића да водимо политику јединства, солидарности и љубави, и то презентујемо сваког дана на терену.
        Надам се да ћемо наставити и даље интезивно да радимо и градимо како би омогућили бољу будућност за нашу децу на Косову и Метохији“, рекао је начелник Косовскомитровачког управног округа Славко Симић.„Захваљујем се у име ученика Основне школе „Стана Бачанин“, у име колектива и своје лично име, Јужнобачком управном округу и начелнику Новаковићу на поклонима који су припремила за нашу школу. И надам се да ћемо у будућем периоду имати још бољу сарадњу, не само између округа и школа, већ и међу самом децом, а када превазиђемо ситуацију са коронавирусом и са међусобним посетама деце и са једне и са друге стране, рекао је директор ОШ „Стана Бачанин“ из Лешка Дејан Гурешић.

Погледајте и ову вест

Уручене саднице воћа пољопривредним произвођачима из општине Лепосавић

Члан Привременог органа општине Лепосавић Стеван Петронијевић са сарадницима из општинске службе за  пољопривреду уручили …