среда, 19.јун 2024
АКТУЕЛНО

Свечани пријем и поклони за ученике носиоце Вукових диплома у општини Лепосавићу

У сали Скупштине општине Лепосавић данас је уприличен свечани пријем за најбоље ученике, носиоце Вукове дипломе и ђаке генерација из три основне и две средње школе са територије општине Лепосавић. Укупно је награђено 26 ученика, од тога њих четворо су ђаци генерација. Награде у виду књиге и таблет рачунара, најбољим ученицима уручио је председник општине Лепосавић Зоран Тодић са сарадницима.

Председник Тодић честитао је награђеним ученицима на великом успеху који су постигли, пожелевши им срећу и пуно успеха у наставку школовања.

„Данас је заиста један диван дан и леп догађај јер смо се окупили зарад ових младих, вредних и паметних људи. Пут до њиховог успеха поплочан је великим трудом, радом и одрицањем. Њихов успех успех је свих нас, пре свега њихових родитеља и наставника. Ова деца наша су будућност. На нама је да се потрудимо да им та будућност буде боља тако што ћемо им створити кавлитетније услове за рад и живот на овим просторима. Ми као локална самоуправа препознајемо и ценимо њихов труд и успех, а овим скромним поклонима и пријемом желимо да им се захвалимо и да честитамо на постигнутом успеху. Општина је ту, заједно са Канцеларијом за Косово и Метохију и нашом државом Србијом, да подржи и помогне у сваком погледу, како би ова деца једног дана била стуб развоја и напредка нашег друштва у целини“, рекао је Тодић.

Награђени ученици захвалили су се руководству општине Лепосавић на челу са председником Тодићем на урученим поклонима и истакавши да ће се трудити да у наставку школовања оправдају епитет најбољих ученика.

Данашњем свечаном пријему за најбоље ученике присуствовао је и декан Учитељског факлутета у Призрену са Привременим седиштем у Лепосавићу проф. др Радомир Арсић који је такође честитао ученицима на постигнутом успеху, а ђацима генерација уручио поколне.

Погледајте и ову вест

Низом спортских и културних активности обележена храмовна и општинска слава

У оквиру обележавања храмовне и општинске славе Св.Василије Острошки, у Лепосавићу је одржана 18.по реду …