петак, 14.јун 2024
АКТУЕЛНО
Додела кључева породици Вукојевић

Уручени кључеви новосагађене куће породици Добриле Вукојевић из села Стржин

Председник општине Лепосавић Зоран Тодић и заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Борислав Тајић са сарадницима, уручили су кључеве новосаграђене куће трочланој породици Добриле Вукојевић из села Стржин које удаљено од Лепосавића 20 километара. Нова кућа је изграђена финансијским средствима Канцеларије за Косово и Метохију, у Лепосавском пољу.

У име породице Вукојевић кључеве новог дома примио је Жарко Вукојевић, иначе војни инвалид. Вукојевићи нису били у могућности сами да саграде нови дом, због тешке материјалне ситуације. Жарко живи у трочланој породици са мајком Добрилом и болесним братом, док му је други брат услед несрећних околности настрадао.

Руководство општине препознало је проблем и потребу ове породице и уз финансијску помоћ Канцеларије за Косово и Метохију изграђен је нови дом Вукојевићима.

„Захваљујући држави Србији и Канцеларији за Косово и Метохију, данас имамо један предиван тренутак за породицу Вукојевић која је добила нови дом. Ова породица живела је заиста у веома лошим стамбеним условима. Ово је само један у низу пројеката који Општина реализује уз помоћ и подршку наше државе, државе Србије. Ми смо ту да радимо, да водимо рачуна и бригу о сваком нашем становнику, без обзира на сва искушења са којима се ми као српски народ суочавамо. Ми смо решени да будемо своји на своме, а то није могуће без помоћи и подршке наше државе Србије и политике Александра Вучића, који води политику мира, стабилности и политику која је ојачала државу Србију, а тај бољитак осећа и српски народ који живи на Косову и Метохији“, рекао је Тодић.

Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Борислав Тајић истакао је да ће држава Србија и Канцеларија за Косово и Метохију наставити да помаже српски народ на Косову и Метохији.

„Упркос забрани да директор Петар Петковић посети Косово и Метохију и буде данас у Лепосавићу, ништа нас не може спречити да помоћ стигне до оних којима је најпотребнија. Како овде у Лепосавићу тако и широм Косова и Метохије. Доказ томе јесте предаја кључева породици Вукојевић која је једна од најугроженијих. Нажалост, ова породица није једина. Ми ћемо у будућем периоду уселити још пет породица којима су куће у изградњи. Само у претходне две године на простору општине Лепосавић преко 170 домаћинстава добило је помоћ у виду пакета грађевинског материјала за санацију, реконструкцију и завршетак стамбених објеката, доградње стамбених јединица за вишечлане породице, наставак започете градње итд.“ рекао је Тајић.

Стамбено збрињавање приоритет је у раду општине Лепосавић, Канцеларије за КиМ и државе Србије. Томе у прилог говори изградња 7 зграда, где ће до краја године бити стамбено збринуто 84 породица, младих брачних парова и социјално угроженх породица који немају решено стамбено питање. Такође, у изгадњи су и две зграде за интерно расељена и избегла лица. До краја године предвиђено је да ће свих 40 породица које су интерно расељене бити стамбено збринути.

Жарко Вукојевић захвалио се у име своје породице општини Лепосавић на челу са председником Зораном Тодићем, Канцеларији за КиМ и држави Србији на великој помоћи коју су указали њеној породици.

Погледајте и ову вест

Обележена храмовна и општинска слава у Лепосавићу

У Лепосавићу је данас обележена општинска и храмовна славу Свети Василије Острошки, заштитник ове најсеверније …